22 Ιουλ 2012

Θεραπεύτηκε από το AIDS και καθοδηγεί τις έρευνες



Η ιστορία του Αμερικάνου ασθενή, του Τίμοθι Ρέι Μπράουν, ο οποίος θεραπεύτηκε από την νόσο του AIDS, σε νοσοκομείο του Βερολίνου, όπως είναι φυσικό εμπνέει και καθοδηγεί τους επιστήμονες από όλο τον κόσμαο για την ανακάλυψη μίας οριστικής θεραπείας για το AIDS.

Η θεραπεία του Μπράουν, ο οποίος είναι γνωστός και ως ο Ασθενής του Βερολίνου, ουσιαστικά βασίστηκε στην "καταστροφή" του ανοσοποιητικού του συστήματος και τη μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων από δότη με μια σπάνια γενετική ανωμαλία, η οποία αντιστέκεται στη μόλυνση από τον ιό HIV.
Αρχικά, η εν λόγω θεραπεία έγινε ώστε να καταπολεμηθεί ένα είδος καρκίνου του αίματος, αλλά τελικά, κατάφερε να θεραπεύσει και το AIDS!
Ο Brown  πέντε χρόνια μετά ζει απαλλαγμένος από το ιό χωρίς να παίρνει φάρμακα και αποτελεί το κίνητρο των γιατρών. Η ίδια η λύση αυτή είναι ιδιαίτερα δαπανηρή και δύσκολη να εφαρμοστεί σε μεγάλη κλίμακα, όμως οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πρέπει αυτή να τους οδηγήσει σε κάποια παρόμοια λύση η οποία θα είναι λιγότερο δαπανηρή και πιο εύκολη στην εφαρμογή της.


madata.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: