18 Ιουλ 2012

Οι ζωές Μελίνας και Μίκη στο σινεμά


   Τις ζωές δύο μεγάλων προσωπικοτήτων της Ελλάδας, θέλει να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ο κινηματογραφικός παραγωγός, Αντώνης Χατζηαντωνάς, ο οποίος ζει στη Μέκκα του κινηματογράφου. Ο ίδιος έγινε μέσα σε ελάχιστο χρόνο ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του Λος Άντζελες.
"Θέλω να προωθήσω την Ελλάδα στο εξωτερικό και να ανατρέψω αυτήν την άσχημη εικόνα που υπάρχει.       Εξετάζω ελληνοαμερικανικές παραγωγές αυτήν την στιγμή. Τις επόμενες ημέρες, έχω κανονίσει να συναντήσω τον Αλεξάντερ Πέιτζ, που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στο Χόλιγουντ.         Θέλω να κάνω ταινία τη ζωή μεγάλων προσωπικοτήτων που ξεπέρασαν τα σύνορα της Ελλάδας, όπως η Μελίνα Μερκούρη και ο Μίκης Θεοδωράκης", δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα Espresso.

"Εκτιμώ απεριόριστα τον Μίκη Θεοδωράκη. Έχει γράψει τρομερές όπερες, συμφωνίες και συγκλονιστικά κλασικά κομμάτια. Μπορεί να συγκριθεί στα ίσα με μερικούς από τους μεγαλύτερους συνθέτες του προηγούμενου αιώνα, όπως ο Μότσαρτ, ο Σοπέν και άλλοι. Το δυστύχημα είναι ότι, ενώ έχουμε μια τέτοια σημαντική προσωπικότητα στη χώρα μας, ειλικρινώς δεν ξέρω αν ποτέ την εκτιμήσαμε όσο έπρεπε. Στο εξωτερικό θαυμάζουν τον Μίκη περισσότερο απ΄ ό,τι εμείς", δήλωσε.

Για τη Μελίνα Μερκούρη ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Ήταν μια σπουδαία προσωπικότητα. Μια αληθινή σταρ και παράλληλα μια γυναίκα -σύμβολο για τη Δημοκρατία, που λατρεύτηκε στην Ευρώπη και την Αμερική. Ο σύζυγός της ο Ζυλ Ντασέν ακόμα θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους πατέρες του Χόλιγουντ."

mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: