28 Ιουλ 2012

Ο ΜΠΡΟΥΣ ΣΠΡΙΝΓΚΣΤΙΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ Επί 30 χρόνια πάλευε με την κατάθλιψη και έκανε ψυχανάλυση


   
Ποιος είπε ότι ένα «Αφεντικό» δεν μπορεί να περάσει κατάθλιψη; Ο Μπρους Σπρίνγκστιν αποκάλυψε στο «Νιου Γιόρκερ» ότι για περισσότερο από τριάντα χρόνια πάλευε με την κατάθλιψη και από το 1982 πήγαινε σε ψυχίατρο.
Ο Μπρους είπε επίσης ότι κατά κάποιον τρόπο νιώθει και ευγνωμοσύνη γι' αυτούς τους δαίμονες που τον στοιχειώνουν καθώς είναι εν μέρει αυτοί που πυροδοτούν τις εκρηκτικές εμφανίσεις του στη σκηνή.
«Δεν πρέπει κανείς να υποτιμά την καλή δύναμη της χαμηλής αυτοεκτίμησης σε όλο αυτό», είπε ο Σπρίνγκστιν. «Σκέφτεσαι, δεν μου αρέσει τίποτε από όσα βλέπω, δεν μου αρέσει τίποτε από αυτά που κάνω, αλλά πρέπει να αλλάξω τον εαυτό μου, πρέπει να μεταμορφωθώ. Και δεν ξέρω κανέναν καλλιτέχνη που να μη δουλεύει με αυτό το καύσιμο».
Την εποχή δηλαδή που ήταν σε μεγάλες δόξες, στη δεκαετία του '80, ο Μπρους περνούσε κατάθλιψη. Ο βιογράφος του Ντέιβιντ Μαρς το επιβεβαιώνει και αυτός: «Είχε αυτοκτονικές τάσεις. Η κατάθλιψη δεν ήταν σοκ, από την άποψη πως εκείνη την εποχή είχε εκτοξευτεί σαν πύραυλος, από το τίποτα ξαφνικά είχε γίνει κάτι και μετά κάτι ακόμη πιο μεγάλο. Θα μπορούσε οποιοσδήποτε σε αυτήν τη θέση να αρχίσει να έχει εσωτερικές συγκρούσεις σχετικά με το ποιος πραγματικά είναι».
Στο εξαιρετικό κομμάτι τού Ντέιβιντ Ρέμνικ με τίτλο «We are alive («Είμαστε ζωντανοί») μιλάει και ο κιθαρίστας του Στιβ Βαν Ζαντ, ο οποίος προσθέτει πως ο Μπρους είναι ο μόνος άνθρωπος που ξέρει «που ποτέ δεν πήρε ναρκωτικά» και τον επαινεί που κρατάει σταθερά όλα αυτά τα χρόνια το πρόγραμμα άσκησής του. «Εχει την ίδια περιφέρεια μέσης από τότε που τον γνώρισα ώς σήμερα».
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: