14 Ιουλ 2012

Ενεργοποιήθηκε το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» για 81.200 άτομα



Με απόφαση της Υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, ενεργοποιήθηκε  το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΕΟΤ «Τουρισμός για όλους». Η σχετική απόφαση υπογράφηκε και αποσκοπεί στην  αναθέρμανση της εσωτερικής αγοράς, που σύμφωνα με στοιχεία επίσημων τουριστικών φορέων έχει πληγεί σοβαρά από την κρίση.

 Το Πρόγραμμα, που απευθύνεται σε  81.200 άτομα, περιλαμβάνει τα υποπρογράμματα Εξαήμερων Διακοπών (5 διανυκτερεύσεις) με διάρκεια από τον Αύγουστο 2012 ως τις 31 Μαΐου 2013 και Τρίτης Ηλικίας με διάρκεια από την 1 Οκτωβρίου 2012 ως τις 31 Μαΐου 2013. Στο Πρόγραμμα Εξαήμερων Διακοπών μπορούν να συμμετέχουν με εισοδηματικά κριτήρια  υπάλληλοι και συνταξιούχοι με τα προστατευόμενα μέλη τους που δεν ήταν δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του Oργανισμού Eργατικής Eστίας ή του Oργανισμού Aγροτικής Eστίας. Επίσης άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, πολύτεκνοι κ.α.

Το όριο του εισοδήματος για μεμονωμένους δικαιούχους είναι ατομικό εισόδημα 18.000 ευρώ, για δικαιούχους με οικογενειακό εισόδημα 31.000 ευρώ και για τρίτεκνους με οικογενειακό εισόδημα 40.000ευρώ. Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1500 ευρώ.

Ο ΕΟΤ έχει απευθύνει ήδη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος  προς τους επιχειρηματίες ξενοδόχους για την συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα και μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να προχωρήσει σε  ανακοίνωση για τους δικαιούχους του προγράμματος και τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Όλες οι πληροφορίες του Προγράμματος, τα συμμετέχοντα καταλύματα, οι τιμές των καταλυμάτων και κάθε άλλη λεπτομέρεια θα διατίθενται από τα ΚΕΠ , τα Γραφεία του ΕΟΤ και από το site του ΕΟΤ www.gnto.gov.gr ή www.visitgreece.gr.

Ο Προϋπολογισμός του Προγράμματος εκτιμάται σε ποσό μέχρι 5,5 εκατ. ευρώ , το οποίο και θα καλυφθεί από τους τακτικούς Προϋπολογισμούς του ΕΟΤ για τα έτη  2012-2013.
diorismos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: