Lemon pie για... τεμπέλες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή η συνταγή
αφού δεν έχει μαρέγκα, δεν χρειάζεται ψήσιμο παρά μόνο καλό πάγωμα και η
γεύση της είναι σούπερ!
Συστατικά
- 1,5 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
- 125 γρ. μαργαρίνη (λιωμένη)
- 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 ζουμερό λεμόνι
- ξύσμα λεμονιού, φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
Τρόπος μαγειρέματος
Τρίψε τα μπισκότα στο multi ή στο χέρι και ανακάτεψέ τα με τη μαργαρίνη να γίνουν σαν ζύμη.
Στρώσε
τα μπισκότα σε ταρτιέρα ή σε κουμπωτό ταψί που κάνεις το cheesecake και
βάλ' το στο ψυγείο για περίπου 15-20 λεπτά να δέσουν τα μπισκότα με το
βούτυρο.
Στράγγισε το γιαούρτι από τυχόν νερά και ανακάτεψέ το με το ζαχαρούχο.
Στύψε το μισό λεμόνι, ρίξ' το στην κρέμα και ανακάτεψε.
Δοκίμασε την κρέμα και ανάλογα με τα γούστα σου (αν θέλεις πιο ξινή την lemon pie) στύψε και το υπόλοιπο λεμόνι ή όχι.
Βγάλε την ταρτιέρα από το ψυγείο και άπλωσε πάνω στα μπισκότα την κρέμα.
Ξαναβάλε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες ή μέχρι να πήξει καλά η κρέμα σου!
Σέρβιρε με φυλλαράκια δυόσμου ή ξύσμα λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου