29 Μαΐ 2015

Εύκολη lemon pie


Lemon pie για... τεμπέλες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή η συνταγή αφού δεν έχει μαρέγκα, δεν χρειάζεται ψήσιμο παρά μόνο καλό πάγωμα και η γεύση της είναι σούπερ!
       Συστατικά
  • 1,5 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
  • 125 γρ. μαργαρίνη (λιωμένη)
  • 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 ζουμερό λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού, φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • Τρίψε τα μπισκότα στο multi ή στο χέρι και ανακάτεψέ τα με τη μαργαρίνη να γίνουν σαν ζύμη.
  • Στρώσε τα μπισκότα σε ταρτιέρα ή σε κουμπωτό ταψί που κάνεις το cheesecake και βάλ' το στο ψυγείο για περίπου 15-20 λεπτά να δέσουν τα μπισκότα με το βούτυρο.
  • Στράγγισε το γιαούρτι από τυχόν νερά και ανακάτεψέ το με το ζαχαρούχο.
  • Στύψε το μισό λεμόνι, ρίξ' το στην κρέμα και ανακάτεψε.
  • Δοκίμασε την κρέμα και ανάλογα με τα γούστα σου (αν θέλεις πιο ξινή την lemon pie) στύψε και το υπόλοιπο λεμόνι ή όχι.
  • Βγάλε την ταρτιέρα από το ψυγείο και άπλωσε πάνω στα μπισκότα την κρέμα.
  • Ξαναβάλε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες ή μέχρι να πήξει καλά η κρέμα σου!
  • Σέρβιρε με φυλλαράκια δυόσμου ή ξύσμα λεμονιού.


  • Δεν υπάρχουν σχόλια: