24 Μαΐ 2015

Εικονικοί αρχοντοχωριάτες

  Η τύπισσα βγήκε απ' το κατάστημα κρατώντας μια τσάντα, απ' αυτές που κρατάει η Φωτεινή Πιπιλή (και όχι η Ραχήλ :Ρ). Την είχε ήδη βγάλει απ' τη σακούλα και την τοποθετούσε περιχαρής στον ώμο της, ενώ την ίδια στιγμή έδινε το κινητό στη φίλη της: Εδώ, εδώ πάρε με, μπροστά απ' το μαγαζί, να φαίνεται και η ταμπέλα.


  Κι αφού έδωσε τις οδηγίες, πήρε μια πόζα άλλο πράμα, με το κεφάλι γερμένο στον ώμο και το μαλλί ν' ανεμίζει α λα Βουγιουκλάκη, το πόδι λυγισμένο και το χέρι ακουμπισμένο έντεχνα πάνω στην ακριβή, καινούργια τσάντα της.

 Σ' εκείνο το σημείο την προσπέρασα, υποπτεύομαι όμως ότι μόλις βγήκε η φωτογραφία, την πόσταρε στα σόσιαλ με κάποια κουλ λεζάντα, τύπου: άμα θέλεις μια τσάντα πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να την αποκτήσεις #thanks #so_lucky / ακολούθησε τα όνειρά σου, μεταμόρφωσε την γκαρνταρόμπα σου #do_it, κι άλλες τέτοιες πειραγμένες Κοελιές.

  Κάπως έτσι κι η Ευγενία Μανωλίδου φρόντισε να μας δείξει, μέσα απ' τα δικά της σόσιαλ, τις υπέροχες στιγμές που πέρασε μετά του συζύγου σε πολυτελές θέρετρο στην Κρήτη, κάνοντας hot yoga. Φαντάζομαι τη σκηνή: Εδώ, εδώ πάρε με, να φαίνεται κι η θέα, θα είπε σε κάποιον δίνοντάς του το κινητό της, ενώ έπαιρνε θέση γιόγκι στο σημείο όπου μπορείς να δεις το φοβερό μέρος στο οποίο βρισκόταν. Το μέρος στο οποίο εσύ πιθανότατα δεν μπορείς να πας, φτωχό μου φιλοθεάμον κοινό. 

  Συγγνώμη που σε κάνω να νιώθεις ζήλια, συγνώμη που σου υπενθυμίζω πόσο καημένος είσαι που είσαι αναγκασμένος να περνάς τα weekend στη βεράντα σου στην Κυψέλη, τουλάχιστον πάρε μια τζούρα πολυτέλειας μέσα από μένα.

  Αυτό είναι το δεύτερο κείμενο πίσω από τέτοιες φωτογραφίες, που συνήθως ποστάρουν ξιπασμένοι άνθρωποι. Γιατί αν δεν είσαι ξιπασμένος, σκέφτεσαι τον παππού που ψάχνει στα σκουπίδια και το παιδί που δεν έχει να φάει στο σχολείο, και δεν σου κάνει καρδιά να βγάλεις σε κοινή θέα το πόσο φοβερά περνάς σ' ένα πολυτελές κατάλυμα μπροστά στο κύμα, κάνοντας hot yoga. Είσαι και γυναίκα πολιτικού τρομάρα σου.

  ΥΓ: Πες μου τι ποστάρεις, να σου πω τι άνθρωπος είσαι. (Και όχι, δεν είναι λαϊκισμός εκ μέρους μου, είναι δικός σου αρχοντοχωριατισμός)

protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: