29 Μαΐ 2015

22χρονος συνελήφθη για παιδική πορνογραφία






  Με διάταξη της Εισαγγελίας Αθηνών δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ταυτότητάς του.Βολιώτης είναι σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ο 22χρονος που είχε συλληφθεί στις 13 Μαΐου στην Κηφισιά για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Ματεμτζή του Δημητρίου και της Βαρβάρας που γεννήθηκε το 1993 στο Βόλο Μαγνησίας.


  Ο 22χρονος είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελία 14χρονης, η οποία είχε αναφέρει πριν από τρεις μήνες περίπου ότι άγνωστος χρήστης σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, προσάρμοσε με ψηφιακή επεξεργασία σε ένα γυμνό γυναικείο σώμα, φωτογραφία του προσώπου της και στη συνέχεια της την απέστειλε εκβιάζοντάς την ότι θα τη δημοσίευε εάν δεν του έστελνε το βίντεό της με γυμνό περιεχόμενο.

 Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική Διάταξη και Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

  Από την ενδελεχή ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία διήρκησε περισσότερο από δύο μήνες, βρέθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ανωτέρω δράστη, ενώ ύστερα από αλληλογραφία με εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψε η σύνδεση διαδικτύου, που διατηρούσε στην οικία του.

  Στις 13 Μαΐου το πρωί, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, μετέβη στην οικία του 22χρονου σε περιοχή της Αττικής, όπου διεξήγαγε επιτόπια έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε μέρος του βιντεοσκοπημένου υλικού, πράξη και για την οποία ο 22χρονος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Σε βάρος του 22χρονου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παραβάσεις διατάξεων των άρθρων 348Α Π.Κ. «Πορνογραφία Ανηλίκων», 348Γ Π.Κ. «Πορνογραφικές Αναπαραστάσεις Ανηλίκων», πράξεις τελεσθείσες μέσω διαδικτύου και με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Χθες, μετά από διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας 22χρονου:

«Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Ματεμτζή του Δημητρίου και της Βαρβάρας, που γεννήθηκε το 1993 στο Βόλο Μαγνησίας.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με την ως άνω παράνομη δραστηριότητα του προαναφερόμενου ημεδαπού μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88 ή στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr.

Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: