12 Μαΐ 2015

14 - 17 Μαΐου το " Thessaloniki Science Festival "

  Ελάτε στο Περίπτερο 8 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και στον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού WE από την Πέμπτη 14 έως την Κυριακή 17 Μαïου 2015, και ανακαλύψτε τον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης, στο 1ο Thessaloniki Science Festival.

 Tέσσερις ημέρες, γεμάτες εκδηλώσεις και δράσεις για όλες τις ηλικίες, που θα ξεδιπλώσουν τις άγνωστες πτυχές της επιστήμης στην καθημερινότητά μας με τον πιο πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο. Εντυπωσιακά πειράματα, εργαστήρια, διαδραστικές εκθέσεις και διαγωνισμοί, καθώς επίσης και ενδιαφέρουσες ομιλίες, συζητήσεις, παραστάσεις και προβολές ταινιών θα συνθέσουν, μεταξύ άλλων το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών ημερών.


  Οι ενότητες που καλύπτει το Φεστιβάλ περιλαμβάνουν: Φυσική / Χημεία / Βιολογία - Βιοεπιστήμες / Γεωλογία / Μαθηματικά / Επιστήμες Περιβάλλοντος / Αειφόρος Ανάπτυξη / Επιστήμες Υγείας  / Διατροφή / Αστρονομία και Διάστημα / Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα / Επιστήμη Υλικών / Ρομποτική / Ψηφιακή Τεχνολογία και Πληροφορική / Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης / Επιστήμη και Τέχνη.

  Το Thessaloniki Science Festival διοργανώνεται από το British Council και τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία ‐ SciCo» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την HELEXPO-ΔΕΘ, τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και τον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού WE υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Συμμετέχει επίσης η  Ένωση Ελλήνων Φυσικών, Πανεπιστημιακά Ιδρυμάτα, Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί, Ερευνητικά και Τεχνολογικά Ινστιτούτα καθώς και οι μεγαλύτεροι Δημόσιοι και Ιδιωτικοί φορείς της Θεσσαλονίκης.

Επισκεφτείτε την σελίδα του Φεστιβάλ: http://www.thessalonikisciencefestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: