27 Ιαν 2014

Ρουσλάνα: Από τη Eurovision στην επανάσταση -Θα τραγουδάω κάθε βράδυ στην πλατεία ως τις εκλογές του 2015 στην Ουκρανία


   Η τελευταία φορά που είχε συζητηθεί το όνομά της στην Ευρώπη ήταν το 2004, τη χρονιά που κέρδισε το διαγωνισμό της Eurovision. Αυτή τη φορά η Ρουσλάνα εμφανίστηκε στους ώμους διαδηλωτών, να φωνάζει μαζί τους στους δρόμους της Ουκρανίας. Και παρότι δηλώνει πως σιχαίνεται την πολιτική, δηλώνει έτοιμη να δώσει τη μάχη της τραγουδώντας.

  Με τις αναταραχές που συγκλονίζουν την Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες να κορυφώνονται αυτές τις ημέρες, καθώς η χώρα θρηνεί τους πρώτους νεκρούς στις διαδηλώσεις, η Ρουσλάνα απηύθυνε τη δική της έκκληση για βοήθεια στη διεθνή κοινότητα. «Οι νόμοι στην Ουκρανία δεν εφαρμόζονται πλέον. Δεν έχουμε πού να στραφούμε και για αυτό ζητάμε από τη διεθνή κοινότητα να μας ακούσει και να μας βοηθήσει», δήλωσε στο «Εθνος της Κυριακής» η ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα τραγουδίστρια.

  Αν και υπήρξε βουλευτής με το κόμμα «Η Ουκρανία μας» την περίοδο 2006-2007, δηλώνει πως σιχαίνεται την πολιτική και δεν έχει σχετικές βλέψεις. Δεν υποστηρίζει κάποιο κόμμα, παρά μόνο την Ουκρανία, όπως λέει. Οσο για την εμφάνισή της στην πλατεία Μαϊντάν στο πλευρό των διαδηλωτών, δεν είχε πολιτική χροιά. «Ηθελα να στείλω το μήνυμα πως αυτό τον αγώνα πρέπει να τον δώσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι, παρά το κρύο και τη βία», είπε στην εφημερίδα η Ρουσλάνα. Και δήλωσε διατεθειμένη να τραγουδά κάθε βράδυ στην Μαϊντάν μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2015 αν χρειαστεί.

IEFIMERIDA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: