27 Μαρ 2012

Πρόσκληση της Π.Ε. Πέλλας και του Κέντρου Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ» για τη δημιουργία ενός Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης


  Η Π.Ε. Πέλλας και το Κέντρο Πρόληψης έχουν αναλάβει μία σημαντική πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της κρίσης στην τοπική κοινωνία.
  Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζουν την διοργάνωση Ημερίδας για την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 στο χώρο του Ξενοδοχείου «Ξενία» στην Έδεσσα και ώρα 6.00μ.μ.

Μέχρι στιγμής, στο κάλεσμα έχουν ανταποκριθεί αρκετοί φορείς αλλά προκειμένου το εγχείρημα να έχει επιτυχία χρειάζεται ενεργότερη συμμετοχή περισσότερων φορέων. Στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης μπορούν να συμμετέχουν φορείς και πολίτες χωρίς κανέναν περιορισμό. Το μόνο που απαιτείται είναι διάθεση για κοινωνική προσφορά.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να δημιουργηθεί ένα Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης από φορείς και συλλόγους, σε επίπεδο Δήμου αλλά και Περιφερειακής Ενότητας. Οι δράσεις υποστήριξης μπορεί να αφορούν ανάγκες σίτισης, ένδυσης, σωματικής και ψυχικής υγείας αλλά και άλλες.

Για τον λόγο αυτό κρίνεται ωφέλιμο α) να παρουσιαστούν οι δράσεις που έχει υλοποιήσει μέχρι στιγμής αλλά και αυτές που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ο κάθε φορέας, β) να δηλωθεί η διάθεση υποστήριξης και η ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων από άλλους φορείς ή συλλόγους που ίσως δεν έχουν αναλάβει κάποια δράση μέχρι τώρα.
Η δημιουργία αυτού του δικτύου θα λειτουργήσει ως ένα σημείο επαφής τόσο για τους πολίτες που δοκιμάζονται όσο και για τους συμπολίτες μας που έχουν διάθεση να βοηθήσουν αλλά δεν ξέρουν πως ή που να απευθυνθούν. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν οι αλληλοεπικαλύψεις και θα εξασφαλιστεί συνέργεια και συμπληρωματικότητα στις δράσεις των φορέων για την υποστήριξη ευπαθών ομάδων πληθυσμού.

Το προτεινόμενο πρόγραμμα της Ημερίδας έχει ως εξής:

17.30-18:00     Προσέλευση - Εγγραφές
18:00-18:15     Χαιρετισμοί
                        Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ
                        Αντιπεριφερειάρχης Ν. Πέλλας κ. Θεοδωρίδης Θεόδωρος
18:15-19:00     Σύντομες Παρουσιάσεις Δράσεων από Εκκλησία, Δήμους, Συλλόγους, Φορείς, Ομάδες Πολιτών
19:00-20:00     Στρογγυλά Τραπέζια (4), ένα ανά Δήμο.
20:00-21:00    Παρουσίαση Συμπερασμάτων από τα στρογγυλά τραπέζια – Δημιουργία Δικτύου

Όσοι Φορείς και πολίτες επιθυμούν να συμμετέχουν στην Ημερίδα παρακαλούνται να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στο Κέντρο Πρόληψης «Όραμα» (τηλ. 23810-51174, κα. Λάζαρος Σιάντσης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: