28 Μαρ 2012

Καταγγελία για το σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδη

   Το Σωματείο Εμποροϋπάλληλων και Ιδιωτικών Υπάλληλων Γιαννιτσών καταγγέλλει την ωμή αντεργατική συμπεριφορά της επιχείρησης super market Αρβανιτιδη ΑΕΕΕ η οποία με τον πιο απροκάλυπτα εκβιαστικό τρόπο, τρομοκρατεί τους εργαζόμενους με την απόλυση  δυο  συνάδελφων από το κατάστημα στην Χατζηδημητριου στα  Γιαννιτσά 
   αλλά και με την δυσμενή μετάθεση άλλων, ώστε να κάμψει το ηθικό των υπόλοιπων και να υποχρεωθούν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας οι οποίες οδηγούν σε μείωση μισθών και δικαιωμάτων.
Καλούμε το ΣΕΠΕ να παρέμβει άμεσα προκείμενου να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες και η εργοδοτική τρομοκρατία.
Καλούμε τη τοπική κοινωνία και το καταναλωτικό κοινό να καταδικάσει τέτοιου είδους εργοδοτικές πρακτικές. 
Γνωστοποιούμε  σε όλους τους εργαζόμενους ότι η ΣΣΕ είναι σε ισχύ και δεν μπορεί να υπάρξει καμία μονομερή μεταβολή, να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι τους σε αυτών των αγώνα. 
Οι διοίκηση του σωματείου εκφράζει την αλληλεγγύη της στις απολυμένες συναδελφισσες  και στηρίζει των αγώνα τους για την επαναπροσληψη τους.
Απαιτούμε :  ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ  ΠΙΣΩ ΟΙ  ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
                        ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ
Γνωρίζουμε  πολύ καλά τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας χωρίς ρεπό, την καθυστέρηση πληρωμών, τα εξοντωτικά ωράρια, τις απλήρωτες υπερωρίες που η συγκεκριμένη  επιχείρηση έχει  αναγάγει σε κανόνα.
Πρέπει να μπει φρένο στην προκλητική και επαναλαμβανόμενη αυθαιρεσία του εν λόγω εργοδότη!
 Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη εξαντληθεί από τ’ αλλεπάλληλα μέτρα λιτότητας και δεν αντέχουν περαιτέρω μειώσεις!
 Η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης «ανάβει το πράσινο φως» σε κάθε είδους αυθαιρεσίες και μεθόδους τρομοκράτησης σε βάρος των εργαζομένων!
Καλούμαι τη πολιτεία να λάβει μέτρα ώστε η επιχείρηση να συμμορφωθεί με τις ισχύουσες διατάξεις τους εργατικού δικαίου και της νομοθεσίας γενικότερα.


 Από Την Διοίκηση Του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: