27 Μαρ 2012

Σεισμογράφος τέθηκε σε λειτουργία στην Π.Ε. Πέλλας μέσω ΣΥΖΕΥΞΙΣ


   Τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία σεισμογράφος στο κτίριο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ο οποίος θα αποστέλλει σεισμογραφικά δεδομένα στα κεντρικά γραφεία του Ινστιτούτου Σεισμολογίας Θεσσαλονίκης και θα αποτυπώνει τη σεισμολογική κίνηση στην περιοχή της Πέλλας.
  Η έναρξη της λειτουργίας του μηχανήματος και ο συντονισμός του έγινε από την κ. Κυριακή Κωνσταντινίδου, επιστήμονα του Ινστιτούτου με την πολύτιμη βοήθεια του υπευθύνου του Τμήματος Πληροφορικής της Π.Ε. Πέλλας κ. Δημητρίου Τούση.

Ο κ. Τούσης  δήλωσε για αυτή την πολύ σημαντική εξέλιξη: «Ως νεοσύστατο  Τμήμα Πληροφορικής προχωρήσαμε εξαρχής στην αναδιοργάνωση και αναβάθμιση του δικτύου τηλεφωνίας και μεταφοράς δεδομένων των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Έτσι λοιπόν έγινε η μετάπτωση ολόκληρου του δικτύου στο δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ , πράγμα που μας έδωσε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε κάποιες καινοτόμες πρωτοβουλίες, όπως οι τηλεδιασκέψεις μεταξύ των υπηρεσιών σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Εξάλλου, σχεδιάζουμε το επόμενο διάστημα την αναβάθμιση του χώρου (studio) των τηλεδιασκέψεων ώστε να καταστεί περισσότερο λειτουργικός.

Στη συνέχεια των δράσεων που σχεδιάσαμε το προηγούμενο διάστημα και υλοποιούμε σταδιακά είναι και η πιο στενή συνεργασία με το Ινστιτούτο Σεισμολογίας Θεσσαλονίκης ώστε να λειτουργήσει, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο σεισμογράφος και να ενταχθεί στο δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ αφού μέχρι τώρα λειτουργούσε μέσω dial-up σύνδεσης. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Κυριακή Κωνσταντινίδου για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε για την υλοποίηση της δράσης».

  Σχετικά με τη συνεργασία του Τμήματος Πληροφορικής και του Ινστιτούτου Σεισμολογίας Θεσσαλονίκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε ότι στέκεται αρωγός και επικροτεί δράσεις που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης και της πολιτικής προστασίας μέσω καινοτομικών μεθόδων και νέων τεχνολογιών.

  Άλλωστε το Τμήμα Πληροφορικής συνετέλεσε σε μεγάλο βαθμό στην εξοικονόμηση πόρων μέσω της εφαρμογής του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών επικοινωνίας προς τους πολίτες. Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρίδης,   η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών και των μεθόδων που συντελούν στην περιστολή των δαπανών αποτελεί επιταγή της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας και τέλος, επεσήμανε ότι η λειτουργία του σεισμογραφικού μηχανήματος σε νέο πλαίσιο και σε στενή επικοινωνία με το Ινστιτούτο Σεισμολογίας επιταχύνει την ανταπόκριση και ενισχύει την ασφάλεια των πολιτών.

ª

Δεν υπάρχουν σχόλια: