14 Ιαν 2012

Mάζεψε το μυαλό σου και συνέχισε να κοιτάς μπροστά!

 
  Ιστορία σαν αυτή της 17χρονης Samantha Garvey μας διδάσκει πως πρέπει να μην το βάζουμε ποτέ κάτω στην ζωή μας και να είμαστε γεμάτοι αισιοδοξία και πείσμα για το καλύτερο.
  Η Samantha Garvey είναι ένα κορίτσι που έχει γνωρίσει την άσχημη πλευρά της ζωής αφού ζει μαζί με τους γονείς και τα δυο μικρότερα αδέλφια της σε ίδρυμα αστέγων της Νέας Υόρκης.

  Όμως παρόλα αυτά έχει κάθε λόγο να χαμογελά! Κατόρθωσε να συμπεριληφθεί το όνομά της στους 61 υποψήφιους για το σημαντικό βραβείο Intel Science Talent Search, που αναζητά ανάμεσα σε εφήβους τα «δυνατά» μυαλά από άποψη επιστημονικής κατάρτισης.

Το βραβείο της Intel είναι 100.000 δολάρια. Η 17χρονη, που είναι μια άριστη μαθήτρια στο Λύκειο του Μπρέντγουντ στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, ζει σε ιδρύματα από μικρή αλλά δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

Όπως εξήγησε σε συνέντευξή της, το ότι ζει στα ιδρύματα από μικρή, της έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο για να δουλέψει πιο σκληρά και να καταφέρει να διακριθεί: «Μπορείς να καθίσεις και να κλαψουρίζεις – αλλά τι θα καταφέρεις μ’ αυτό;» αναρωτιέται πολύ σωστά.

«Ο μπαμπάς μου πάντα λέει: μάζεψε το μυαλό σου και συνέχισε να κοιτάς μπροστά». Όταν μεγαλώσει, η Samantha θέλει να γίνει θαλάσσια βιολόγος – εξάλλου η βραβευμένη εργασία της αφορά τα μύδια και το περιβάλλον τους.

Το σημαντικότερο είναι πως μετά από αυτό της το κατόρθωμα, η πολιτεία ευαισθητοποιήθηκε και παραχώρησε στην οικογένειά της ένα σπίτι με πληρωμένο ενοίκιο.

Σε δύο βδομάδες θα μάθει εάν κατάφερε να περάσει στους τελικούς του διαγωνισμού και η ίδια τώρα εύχεται να μπορέσει να κερδίσει το έπαθλο της Intel, αλλά και την υποτροφία που το

Δεν υπάρχουν σχόλια: