20 Ιαν 2012

Σαγανάκι μύδια μεθυσμένα με ούζο!

250 γρ μύδια καθαρισμένα
½ φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες

1 πιπεριά πράσινη γλυκιά
Μαϊντανός
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτηράκι του κρασιού ούζο
1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
Αλάτι πιπέρι
Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι με λίγο νερό και τα βράζουμε. Όταν το νερό εξατμιστεί, προσθέτουμε λάδι και στην συνέχεια τις πιπεριές. Μόλις μαραθούν βάζουμε στο τηγάνι τις ντομάτες και το σκόρδο. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και σβήνουμε με το κρασί. Βράζουμε 20 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα μύδια, το ούζο, το μαιντανό και αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε 5-7 λεπτά. Σερβίρουμε άμεσα με χωριάτικο ψωμί και προφανώς ουζάκι!
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μοσχοβολάνε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: