19 Ιαν 2012

Αποκαλύψεις για το κύκλωμα των εκβιαστών! Τα εκατομμύρια στην Ελβετία και οι αυτοκτονίες επιχειρηματιών!

   Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και σε ολόκληρη τη χώρα η αποκάλυψη της δράσης των τεσσάρων πολυμελών οργανώσεων που έχουν στο ενεργητικό τους...
εκατοντάδες υποθέσεις τοκογλυφίας, εκβιασμών και παροχής προστασίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
   Την Τρίτη οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην ταυτόχρονη σύλληψη 53 ατόμων τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στη δράση του κυκλώματος. Αναζητούνται και άλλα άτομα. Τους τελευταίους οκτώ μήνες οι αρχές παρακολουθούσαν στενά τις κινήσεις των μελών των τεσσάρων εγκληματικών ομάδων. Η ΕΥΠ έχει καταγράψει χιλιάδες ώρες τηλεφωνικών συνομιλιών που «καίνε» τους εμπλεκόμενους. Οι συνομιλίες αυτές διευκόλυναν το έργο της αστυνομίας προκειμένου να καταλήξει στην ιεραρχία του κυκλώματος και στο ρόλο του κάθε προσώπου.

   Όπως προκύπτει από την πολύμηνη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στις εγκληματικές ομάδες συμμετείχαν ονόματα που ανήκουν στην «αφρόκρεμα» της Θεσσαλονίκης. Πρόσωπα που κατείχαν υψηλές κοινωνικές θέσεις και με οικονομική επιφάνεια είναι μπλεγμένα στην πιο βρώμικη υπόθεση εκβιασμού που ξεσκεπάστηκε ποτέ στη Θεσσαλονίκη.

Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα

Χθες στις 18:00 οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να παρουσιαστούν στον ανακριτή οι 53 συλληφθέντες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Η μεταφορά τους και η είσοδός τους στο δικαστικό μέγαρο έγινε με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Πέντε πρόσωπα από τους 53 συλληφθέντες θεωρούνται ως ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης. Πολλές από τις κατηγορίες αφορούν αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι κατηγορίες αφορούν πλημμελήματα.

Ποιοι έχουν συλληφθεί;

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί μεταξύ άλλων ένα ανώτερο στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης, εφοριακός υπάλληλος, δύο τραπεζικά στελέχη και πρώην τραπεζικό στέλεχος, τραπεζικός υπάλληλος, δύο δικηγόροι, εν ενεργεία και απότακτος αστυνομικός, δημοσιογράφος και ένας υπάλληλος Π.Α.Ε. Επιπλέον, η δικογραφία περιλαμβάνει άλλους δύο αστυνομικούς, που κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο εφοριακός σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται να δεχόταν πολλές καταγγελίες εις βάρος των άλλων μελών των 4 εγκληματικών οργανώσεων, τις οποίες βέβαια ποτέ δεν ερευνούσε, ενώ ο δημοσιογράφος πρώην διευθυντικό στέλεχος της κρατικής τηλεόρασης και γνωστός σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα φέρεται να μεσολαβούσε προς τους υποψήφιους πελάτες, φυσικά με το αζημίωτο.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ που κατάγεται από τη Βέροια έχει κατά το παρελθόν αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση ως εφοριακός, είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ και ανήκει στο περιβάλλον γνωστού πολιτικού.

Κατασχέθηκαν 19 πολυτελή αυτοκίνητα, 4 δίκυκλα, εκατοντάδες συναλλαγματικές και επιταγές, 100.000 ευρώ μετρητά και εκατοντάδες ιδιωτικά συμφωνητικά δανείων.  

Οδήγησαν επιχειρηματίες στην αυτοκτονία;

Η εξάρθρωση της δράσης των εγκληματικών οργανώσεων θα σταθεί αφορμή για να ανοίξουν φάκελοι και άλλων υποθέσεων που σχετίζονται με αυτοκτονίες επιχειρηματιών οι οποίοι δέχονταν ασφυκτικές πιέσεις από τους τοκογλύφους.

Εκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις στην Ελβετία

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μέλη του κυκλώματος φέρονται να διατηρούσαν στην Ελβετία καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Δύο μέλη (αδέρφια) που δραστηριοποιούνταν στην παροχή προστασίας σε νυχτερινά κέντρα εμφανίζονται να έχουν καταθέσεις 5 εκατομμυρίων ευρώ σε ελβετική τράπεζα.Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός της σπείρας είχε «κέρδη» που ανέρχονται στα 40 εκατομμύρια ευρώ!

Τα δελτία του ΟΠΑΠ

Περισσότερο φως θα χυθεί στην υπόθεση όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι των οικονομικών των εμπλεκόμενων προσώπων. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας να βοηθήσει τους άντρες του τμήματος δίωξης εκβιαστών και να άρει το φορολογικό απόρρητο των συγκεκριμένων προσώπων. Ήδη τα στοιχεία που ζητήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. παραδόθηκαν στα χέρια των αστυνομικών που ερευνούν την υπόθεση. Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται τα κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ που εμφανίζουν κάποιοι από τους συλληφθέντες.


www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: