14 Ιαν 2012

Μάγεψαν Αλεξίου και Γαλάνη στο «Παλλάς»

 
   Καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό η Χάρις Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη στην πρεμιέρα της παράστασης «Σε μπλε βελούδο» στο θέατρο «Παλλάς».

 Με τις βελούδινες φωνές τους, μάγεψαν χθες βράδυ, τους Αθηναίους, οι αγαπημένες του κοινού, Χάρις Αλεξίου και Δήμητρα Γαλάνη. Σ' ένα πρόγραμμα, με τραγούδια από το παρελθόν, που όλοι έχουν σιγοτραγουδήσει, οι δύο τραγουδίστριες έδειχναν να απολαμβάνουν τις κοινές στιγμές τους επί σκηνής. Ωστόσο, η κάθε μια, τραγούδησε μόνη της μόλις τέσσερα τραγούδια, δείχνοντας ότι προτιμούν να ενώνουν τις φωνές τους. Το θέατρο «Παλλάς», είχε «καταληφθεί» από νωρίς, αφού η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευδαν να αγοράσουν εισιτήριο για κάποια άλλη προγραμματισμένη ημερομηνία της παράστασης, η οποία θα συνεχιστεί έως και τις 26 Φεβρουαρίου.
   Με τις μπλε αποχρώσεις να κυριαρχούν στη σκηνή του «Παλλάς», καθώς προβολείς χτυπούσαν πάνω στα υφασμάτινα πάνελ που είχαν στηθεί, σχηματίζοντας διάφορα σχέδια, οι δύο τραγουδίστριες βγήκαν μαζί, τραγουδώντας το γνωστό τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα «Μαρμαρωμένος Βασιλιάς», αλλά και επιτυχίες του παρελθόντος που άγγιξαν πολλούς ακροατές, στο πέρασμα αυτών των δεκαετιών.
   Για παραπάνω από δύο ώρες, οι δημοφιλείς τραγουδίστριες, παρέμειναν στην σκηνή και φανερά συγκινημένες γι΄ αυτή τη συνάντηση, σιγόνταραν η μία τη φωνή της άλλης. Το κοινό δεν σταματούσε να τις χειροκροτά, ενώ και οι μουσικοί της συναυλίας, συμπλήρωναν το μουσικό αποτέλεσμα μίας σπουδαίας ενορχήστρωσης.
   Από την παράσταση δεν έλειψαν «Τα τραγούδια της χθεσινής μέρας», όπως άλλωστε είχαν υποσχεθεί στο κοινό τους, οι τραγουδίστριες, ενός νοσταλγικού τους δίσκου, ο οποίος επανακυκλοφόρησε 30 χρόνια μετά, με τις σφραγίδες των σημαντικότερων ονομάτων της σύνθεσης και στιχουργικής, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Γιάννης Μαρκόπουλος, Μάνος Χατζιδάκις, Μάνος Λοΐζος, Γιώργος Χρονάς, Μάνος Ελευθερίου, Λευτέρης Παπαδόπουλος και πολλοί άλλοι.
 
http://www.kathimerini.gr
    




Δεν υπάρχουν σχόλια: