Σε Ερέτρια, Γιαννιτσά, Πάνορμο Κρήτης, Βόλο και Αρχαία Ολυμπία


   Για έκτη συνεχόμενη χρονιά η Ένωση Ελλήνων Φυσικών διοργανώνει τέσσερα θερινά σχολεία ανά την Ελλάδα σχετικά με τις προηγμένες έννοιες της Φυσικής, τη Μηχανική, τον Ηλεκτρομαγνητισμό, τη Σχετικότητα, την Κβαντική Φυσική, την Κοσμολογία, το Περιβάλλον, την Αστρονομία, το πείραμα CERN αλλά και τα ολυμπιακά αγωνίσματα.
   Όμοια με πέρυσι, τα θερινά προγράμματα θα γίνουν στην Ερέτρια, στα Γιαννιτσά, στον Πάνορμο Κρήτης, στον Βόλο και στην Αρχαία Ολυμπία και απευθύνονται σε αποφοίτους της Α' και Β' τάξης του Λυκείου όλης της χώρας με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων.
  Μόνη προϋπόθεση είναι ότι οι μαθητές θα πρέπει να έχουν βαθμό προαγωγής μεγαλύτερο από 17 ή να έχουν μια καλή κατάταξη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής των ετών 2012 ή 2013.
Τα συγκεκριμένα θερινά σχολεία στοχεύουν στη διδασκαλία της φυσικής, στη μελέτη και στην αξιολόγηση των δεδομένων που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση και την πειραματική διαδικασία. Επίσης μαθαίνουν να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και τη μέθοδο καθώς και τις έννοιες που τις περιέχουν αλλά και να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες.
Η Ένωση Φυσικών ανακοίνωσε το χρονικό διάστημα των προγραμμάτων:
- Στην Ερέτρια και στα Γιαννιτσά στις 22-27 Ιουνίου 2013 με θέμα: «Προηγμένες Έννοιες Φυσικής».
- Στο Πάνορμο της Κρήτης στις 30 Ιουνίου - 4 Ιουλίου 2013 με θέμα: «Το εργαστήριο Φυσικών Επιστημών στο Σχολείο του Αύριο».
- Στον Βόλο στις 30 Ιουλίου - 4 Αυγούστου 2013 με θέμα: «Αστρονομία - CERN».
- Στην Αρχαία Ολυμπία στις 30 Αυγούστου - 4 Σεπτεμβρίου 2013 με θέμα: «Αρχαία Ολυμπιακά Αγωνίσματα και Φυσική».
Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το τελικό πρόγραμμα των διαλέξεων, μιας και είναι σχετικά νωρίς, όμως θα γίνονται δύο διαλέξεις καθημερινά (10.00 - 11.30 και 12.00 - 13.30) ενώ το διάστημα 19.30 - 21.00 θα υπάρχουν δραστηριότητες.
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 220 € ανά άτομο, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η μετακίνηση, η διαμονή, η διατροφή, το έντυπο υλικό και η βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ 50 € ανά άτομο για το έντυπο υλικό και τη βεβαίωση παρακολούθησης.
Οι μαθητές που ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 30 Μαΐου 2013. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν: είτε να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη του προγράμματος (Γεώργα Αναστασία) στο τηλέφωνο 2103635701 είτε να επισκεφτούν τον ιστότοπο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Εκεί μπορούν να βρουν και την αίτηση συμμετοχής.