17 Απρ 2013

Καθαρισμός στις εκβολές Γαλλικού ποταμού 2013



    
  Το τελευταίο ραντεβού μας στο πλαίσιο των εθελοντικών καθαρισμών είναι την Κυριακή 21 Απριλίου στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικου Ποταμού (Καλοχώρι). 





   Το Περιβαλλοντικό Πάρκο περιλαμβάνει μονοπάτια, κιόσκια ξεκούρασης, παρατηρητήρια και γεφυράκια, καθώς και δύο μικρές τεχνητές λίμνες, οι οποίες σφύζουν από ζωή: φαλαρίδες, λαγγόνες, κορμοράνοι, σπάνια είδη ερωδιών και το χειμώνα πάπιες, αργυροπελεκάνοι, φοινικόπτερα και κύκνοι, καλαμόκιρκοι και γερακίνες. Στο τέλος Απριλίου θα έχουν αρχίσει να ανθίζουν και τα αρμυρίκια που ως το Μάιο γεμίζουν με όμορφα ροζ ανθάκια.

  Δυστυχώς πολλοί επισκέπτες που κάνουν πικ νικ το Σαββατοκύριακο και πολλοί ερασιτέχνες ψαράδες που ψαρεύουν στις εκβολές του Γαλλικού και στο παράκτιο ανάχωμα δεν φροντίζουν να πάρουν μαζί τους τα σκουπίδια τους δημιουργώντας ένα αντιαισθητικό θέαμα. Επίσης, ορισμένοι επιλέγουν την περιοχή για να ρίξουν μπάζα, αν και το φαινόμενο αυτό έχει περιορισθεί τα τελευταία χρόνια.

 Στόχος μας είναι να καθαρίσουμε το Περιβαλλοντικό Πάρκο και να δώσουμε το καλό παράδειγμα, ελπίζοντας ότι όλοι στο εξής θα συμμετέχουν στην προστασία του!
  Στη διοργάνωση συμμετέχει ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλοχωρίου.  Συμμετοχή έχουν δηλώσει επίσης η Περιβαλλοντική Ομάδα Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η σχολή Καλαμαρί.

Δωρεάν μεταφορά:
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν από τη Θεσσαλονίκη μπορούν να μεταβούν στην περιοχή με λεωφορείο που παρέχει ο ΟΑΣΘ, αρκεί να δηλώσουν συμμετοχή στο 2310 794811. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και θα ξεκινήσει για πίσω γύρω στις 13:00.

www.axiosdelta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: