17 Απρ 2013

ART IS HARD ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   
Σε χώρο τέχνης θα μετατραπεί για ένα ολόκληρο τριήμερο (26, 27, 28/4) η Αποθήκη 9 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης μέσα από το φεστιβάλ Art Is Hard, που φέτος διανύει την τέταρτη χρονιά λειτουργίας του.

   Για πρώτη φορά φέτος η διοργάνωση ξεπερνά τη μία μέρα εντάσσοντας στους κόλπους της εκτός από εικαστικά και μουσική, εργαστήρια, θέατρο και performers γύρω από την τέχνη, το βιβλίο, την αρχιτεκτονική και τα κόμικς. Δεκάδες καλλιτέχνες (μεταξύ των οποίων οι Σταύρος Δίτσιος, Χριστίνα Φοίτου, Αναστασία Νόττα, Κωνσταντίνα Τρίμμη, Μαρίνα Σιούτη, Ζωή Καραγκούνη, Γιώργος Αγγελόπουλος, Αλεξία Καραβέλα, Εμιλία Ξανθοπούλου και Ζωή Αρβανίτη), που καταπιάνονται με τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη φωτογραφία, τις κατασκευές, τη μουσική και το θέατρο θα εκθέσουν ή θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

  Πέρα από όλα αυτά τα καθιερωμένα δρώμενα η φετινή χρονιά περιλαμβάνει και πρόγραμμα αφιερωμένο στα παιδιά με τίτλο «Kids day art», που θα πραγματοποιηθεί στις 28 του μήνα, στις 11 π.μ. Στο λιμάνι θα φιλοξενηθούν καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά, την επιμέλεια των οποίων θα έχει το Εργαστήριο Τέχνης «Τατιάνα Τριγώνη».

 «Στόχος της ημέρας είναι να καταδειχθούν τρόποι προσέγγισης των παιδιών στην τέχνη. Οι μικροί εκθέτες αλλά και επισκέπτες θα μπορούν να αγγίξουν την τέχνη, ενώ παιδιά και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη, να δημιουργήσουν ή και να αγοράσουν ένα έργο τέχνης για παιδιά», λένε οι διοργανωτές.

 Οι καλλιτέχνες θα εργαστούν μαζί με τα παιδιά, τα οποία θα βιώσουν όλη τη διαδικασία της δημιουργίας ενός έργου τέχνης μαζί με τον εικαστικό δημιουργό και συνάμα θα αυτενεργήσουν.

  Επίσης για πρώτη φορά το Art Is Hard ξεκινά τον εορτασμό ενός τριημέρου γεμάτου μουσική. Προπομπός αυτού του εορτασμού θα είναι ένα pre party δωρεάν για το κοινό, που θα δοθεί στις 25 του μήνα στο καφέ μπαρ «Elvis» με την παρουσίαση καλλιτεχνών της πόλης. Μερικοί από αυτούς είναι οι: Tolis Q, Stratos, Klaap, Tiki κ.ά.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε www.artishard.gr και κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για το ART IS HARD

Δεν υπάρχουν σχόλια: