30 Απρ 2012

Σε είδα στην Ικαρία

   Σε είδα στην Ικαρία να βγάζεις λόγο προεκλογικό στο καφεπαντοπωλείο του χωριού. Ωραία και ανθρώπινα τα έλεγες τα καταστροφολογικά αλλά το ακροατήριο ήταν ατάραχο. Δεν ανησυχείτε;

Απεργιακή συγκέντρωση Εργατικής Πρωτομαγιάς 10:30 στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών



Συνάδελφοι  Εργαζόμενοι,  Εργαζόμενες ,
άνεργοι, νέες και νέοι,
 Συνταξιούχοι, 

Η 1η Μάη είναι η Μέρα-Σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο
Η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη διατρανώνει την απόφαση της να συνεχίσει την ηρωική της πορεία ως το τέλος, ως τη νίκη.

Πρόσκληση από την Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας


  

 Η Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας, προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της σε μια ξεχωριστή, ζωντανή Μουσική – Ποιητική Βραδιά με απαγγελίες ποιημάτων και μελοποιημένη ποίηση, στη Μουσική Σκηνή «ΜΑΝΤΑΤΟ» στο «Φιλίππειο» Γιαννιτσών, τη  Δευτέρα 14 Μαΐου 2012 και ώρα 9.00 μμ.  

28 Απρ 2012

Θέση πρακτικής άσκησης για τελειόφοιτους AΤΕΙ στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου της Π.Ε. Πέλλας (Έδεσσα)


    Ανακοινώνεται η δυνατότητα για την πραγματοποίηση εξάμηνης πρακτικής άσκησης για έναν φοιτητή/φοιτήτρια ΑΤΕΙ (Τμήματα Λογιστικής, Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών και Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων) στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου της Π.Ε. Πέλλας στην Έδεσσα. Η θέση είναι αμειβόμενη, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και υπάρχει η δυνατότητα για άμεση έναρξη της πρακτικής άσκησης.

27 Απρ 2012

Τον Θόδωρο Αγγελόπουλο τιμά σήμερα η Google


Φόρο τιμής στον σπουδαίο έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο αποτίει σήμερα η μηχανή αναζήτησης Google, με αφορμή την 77η επέτειο από την ημέρα της γένησής του. Έτσι, στην κεντρική της σελίδα έχει γαλάζιο χρώμα, φέρει ελληνικό έψιλον και ένα σκίτσο με την φιγούρα του μεγάλου σκηνοθέτη.
                                                                                                           

Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Αγροτών «1540»

   Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε ότι από την Τρίτη, 24 Απριλίου 2012, προστέθηκε στις ήδη παρεχόμενες αυτοματοποιημένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης αγροτών, η δυνατότητα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης των πολιτών και κυρίως των αγροτών με εκπροσώπους του υπουργείου.

Πρόγραμμα εξετάσεων σχολικού έτους 2011-2012


   Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι μετά τη λήξη των μαθημάτων του διδακτικού έτους  2011-2012 την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ισχύσουν τα παρακάτω:
ΓΥΜΝΑΣΙΑΟι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων του Γυμνασίου θα αρχίσουν την Τρίτη 22 Μαΐου 2012 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου 2012.

Πρόσκληση σε συνεδρίαση απο το Δ.Σ. Πέλλας

 Σας καλούμε σε  συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας στις                                                                               
30-4 -2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα  19:30 μ. μ.  για να συνεδριάσουμε και να αποφασίσουμε για τα                                παρακάτω θέματα της  Η.Δ. σύμφωνα με τις διατάξεις του  Ν. 3852/2010.

Παράταση για τα δελτία μετακίνησης ΑμεΑ



Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της
Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ανακοινώνεται ότι δόθηκε παράταση
της ισχύος των δελτίων μετακίνησης Α.με Α. (πάσο),

Νέα διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στα Γιαννιτσά


 Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε ενάντια στα Μνημόνια και την κρίση.
  Μετά από την πολύ πετυχημένη διάθεση 20 τόνων πατάτας Νευροκοπιου και 3.500 δοχείων έξτρα παρθένου ελαιόλαδου Κρήτης το σωματείο των συνταξιούχων ΙΚΑ Γιαννιτσών και περιχώρων συνεχίζει την καταπολέμηση της κρίσης για τα μέλη, φίλους και δημότες του Δήμου Πέλλας, αυτή την φορά και πάλι με έξτρα παρθένο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Κρήτης στις 12 Μάιου (ώρες 9.00 με 12.00) στην λαϊκή αγορά με 13,50 ευρω το δοχείο.

26 Απρ 2012

Σκέψεις...



…Οι πολιτικοί, αυτοί που ακόμα και σήμερα δείχνουν να μην έχουν καταλάβει τίποτα απ όσα συμβαίνουν γύρω τους!..

Αμπελιώτικα 2012

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελιών και η ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. Πέλλας σας καλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας  τις πανηγυρικές εκδηλώσεις ,στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου  Αμπελιών στις 27 , 28 Απριλίου  & 2 Μαϊου .

Τουρνουά μίνι βόλλευ στον πεζόδρομο Γιαννιτσών



                                                    ΄΄ Παίξε βόλλευ στον Πεζόδρομο΄΄

H πρώην αθλήτρια της Εθνικής μας Ομάδας , Φωτεινή Καφετζάκη και ο βολεϊμπολίστας της Α1
Γιάννης Παντακίδης  θα είναι παρόντες  στο τουρνουά!

Ομιλία στα Γιαννιτσά για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας



Το Κέντρο Πρόληψης «‘Όραμα» σας προσκαλεί στην ομιλία με θέμα :

«Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.Η Δεύτερη Ευκαιρία στην Ζωή μου»

Έκκληση για αίμα


 Ο Δεληκιαβουρίδης Δημήτριος  νοσηλεύεται στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό  Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και χρειάζεται επειγόντως 8 μονάδες αίμα ανεξαρτήτως ομάδας. Αίμα μπορείτε να δώσετε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της Ελλάδας αναφέροντας το ονοματεπώνυμο του ασθενή και το νοσοκομείο(Θεαγένειο).


 Η Λιάνα Κανέλλη θα συμμετέχει σε μουσικοθεατρική παράσταση στη Θεσσαλονίκη


Στο πάλκο θα ανέβει εκ νέου μετά τις εκλογές η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, συνεχίζοντας την συνεργασία της με το Τρίφωνο στη μουσικοθεατρική παράσταση «Όσα λέν οι τοίχοι»…

Καταργείται η εντοπιότητα στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ

Καταργείται η προσαύξηση της βαθμολογίας που συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι στους γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ εάν είναι δημότες Δήμων που ανήκουν σε παραμεθόριες περιοχές ή δημότες Δήμων με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους. Η κατάργηση της προσαύξησης δεν αφορά μόνο τους δημότες αλλά όλους τους μόνιμους κατοίκους.
                                 

Δωρεάν διακοπές 2012: Αγροτική Εστία

 Μέχρι και τις 26 Μαΐου οι δικαιούχοι της Αγροτικής Εστίας μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις για τις δωρεάν 8ήμερες διακοπές, 3ήμερες εκδρομές και βιβλία, όπως ανακοίνωσε χθες η διοίκηση του ΟΓΑ.

Μουσική Ποιητική Βραδιά από την Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας


  
 Η Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης  που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, διοργανώνει Μουσική Ποιητική Βραδιά.

Ο συγγραφέας Μάκης Τσίτας στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών

Ο συντοπίτης μας συγγραφέας Μάκης Τσίτας θα επισκεφθεί την Πέμπτη 3 Μαΐου το 9ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών. Η επίσκεψη πραγματοποιείται ύστερα από πρόσκληση της διευθύντριας και των δασκάλων του σχολείου.

Εθελοντική αιμοδοσία στη Μνήμη των Ελλήνων του Ποντιακού Ελληνισμού



 Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας σε συνεργασία με τους Ποντιακούς Συλλόγους της Π.Ε. Πέλλας και τα Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Πραγματοποιήθηκε ημερίδα μελισσοκομίας στην Π.Ε. Πέλλας

   Κατά την διεξαγωγή Ημερίδας Μελισσοκομίας τον Απρίλιο( 7-4-2012) από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας , Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής με θέμα: «Προγραμματισμός Υλοποίησης Δράσεων Ανάπτυξης Μελισσοκομίας» έγιναν εισηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ημερίδας στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

24 Απρ 2012

Βραβείο Pulitzer φωτογραφίας 2012


Ο τρόμος της 12χρονης Tarana
Αυτή η σοκαριστική φωτογραφία που τράβηξε ο Massoud Hossaini για το AFP κέρδισε το βραβείο Pulitzer για το 2012.

Ανοίγει τις πύλες της η 2η Ανθοέκθεση του Δήμου Πέλλας.


 Από την Παρασκευή 27 Απριλίου, ο χώρος του Πολύκεντρου στα Γιαννιτσά, μετατρέπεται σ ένα πολύχρωμο σκηνικό με λουλούδια, φυτά και μυρωδικά, με συνθέσεις και είδη ανθοκομίας, με γλάστρες και διακοσμητικά.

Θέση πρακτικής άσκησης για τελειόφοιτους AΤΕΙ στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου της Π.Ε. Πέλλας (Έδεσσα)


    Ανακοινώνεται η δυνατότητα για την πραγματοποίηση εξάμηνης πρακτικής άσκησης για έναν φοιτητή/φοιτήτρια ΑΤΕΙ (Τμήματα Λογιστικής, Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών και Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων) στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου της Π.Ε. Πέλλας στην Έδεσσα. Η θέση είναι αμειβόμενη, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και υπάρχει η δυνατότητα για άμεση έναρξη της πρακτικής άσκησης.

Γιαννιτσά:Θέσεις εργασίας στο Σύλλογο Παραπληγικών με το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

 
  Σας ενημερώνουμε πως η πρόταση που υποβλήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», με δικαιούχο το ΙΝ.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε.

23 Απρ 2012

Γράμμα προς τα παιδιά του κόσμου από τη Σώτη Τριανταφύλλου

  Με στόχο την έμπνευση της αγάπης για το βιβλίο και την ανάγνωση, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) αναγγέλλει, με την αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23 Απριλίου), μια πρωτότυπη δράση που θα ολοκληρωθεί και θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της 9ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

36 κόμματα υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στις εκλογές – Διαβάστε ποια είναι

Έληξε η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων για τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 στον Άρειο Πάγο. Συνολικά κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής 36 κόμματα, συνδυασμοί κομμάτων και μεμονωμένοι…

Προσοχή στα ενεργειακά ποτά

Με τους Αμερικανούς να καταναλώνουν όλο και περισσότερα ενεργειακά ποτά, αυξάνονται οι φωνές στις ΗΠΑ εκείνων που συνιστούν προσοχή στην κατανάλωσή τους.

22 Απρ 2012

Πολιτική Δολοφονία (αυτοκτονία) του Δάσκαλου Σάββα Μετοικίδη


Αυτοκτόνησε ο αγωνιστής δάσκαλος <<Καπετάν Νόστος>> 
Η κηδεία του Σάββα Μετοικίδη έγινε σήμερα Κυριακή στις 4 μ.μ. στην Σταυρούπολη Ξάνθης. Καλό ταξίδι Σάββα!
Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση ότι ο σύντροφός μας Σάββας Μετοικίδης επέλεξε να θέσει τέλος στην ζωή του στα 44 χρόνια του, παντρεμένος με 2 παιδιά. Ενας σύντροφος γεμάτος ζωή, πάντα με ακούραστη δύναμη και θέληση στο μετερίζι του αγώνα!!!

21 Απρ 2012

Συγχαρητήρια στους σκακιστές των Γιαννιτσών


  Στο ξενοδοχείο "ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ" , στην πόλη της Πτολεμαϊδας και με άριστες συνθήκες φιλοξενίας , πραγματοποιήθηκε το 13ο Ατομικό Πρωτάθλημα Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2012. Η εμφάνιση των αθλητών μας ήταν άκρως ικανοποιητική. Συγκεκριμένα, στις γυναίκες , η Άννα Χαρπίδου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Γυναικών 2012 , ενώ η Αφροδίτη Βακιρτζή βγήκε 2η στα κορίτσια. Στα αγόρια κάτω των 20 ετών ο Δημήτριος Γκουδέρηςπήρε την πρώτη θέση και προκρίθηκε στα τελικά του θεσμού. 

20 Απρ 2012

38 θέσεις εργασίας στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκη


   Το ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ (ΕΚΕΒΙ) προτίθεται να απασχολήσει έως τριάντα οκτώ (38) άτομα ηλικίας από δεκαοκτώ (18) μέχρι είκοσι έξι (26) ετών για την υποστήριξη της διοργάνωσης της ΔΕΒΘ 2012, στο χρονικό διάστημα 17/5/2012 έως 28/5/2012. Αντικείμενο του προς ανάθεση έργου είναι:

Επιτυχία στο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2012 από μαθητές των Γιαννιτσών

   Στο πρώτο πόδι Χαλκιδικής, στο ξενοδοχείο ΑΤΗΟS PALACE πραγματοποιήθηκαν οι πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες στο σκάκι για το 2012.Από την πόλη μας πήραν μέρος στο ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα, το 2ο Δημοτικό Γιαννιτσών και στο ατομικό σχολικό πρωτάθλημα,οι μαθητές:Γιάννης Μεταξας(Δ' Δημοτικού) και Αφροδίτη Βακιρτζη (Β'Γυμνασίου).

Νέα διανομή λαδιού από την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιαννιτσών και περιχώρων


Μετά από το ενδιαφέρον που δήλωσαν τα μέλη μας για να προμηθευτούν και άλλη ποσότητα από το εξαιρετικά παρθένο κρητικό ελαιόλαδο που διατέθηκε τις προηγούμενες μέρες, το διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας ήρθε σε συνεννόηση με τον παραγωγό

19 Απρ 2012

Θανάσιμος τραυματισμός 52χρονου στην Ξιφιανή Πέλλας



 Στις 17.04.2012 το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Ξιφιανής Πέλλας, 52χρονος ημεδαπός, ενώ εκτελούσε γεωργικές εργασίες με γεωργικό ελκυστήρα,

17 Απρ 2012

Πανελλήνια πρωτιά από μαθητή των Γιαννιτσών

Ο μαθητής της Β΄ τάξης του  2 ου γυμνασίου Γιαννιτσών, Μάριος Χατζηδήμου, συμμετείχε στον 41ο διαγωνισμό επιστολικών εκθέσεων της Π.Τ.Ε (Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης) 2012. Η έκθεσή του κρίθηκε ως η καλύτερη από τις ελληνικές συμμετοχές και θα διαβιβαστεί στο διεθνές γραφείο της Π.Τ.Ε μέσω των ΕΛ.ΤΑ, όπου θα γίνει η τελική κρίση των εκθέσεων των μαθητών από όλες τις χώρες.
Το θέμα του διαγωνισμού για το 2012 είναι: «Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή/τρια ή μία μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε, για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για σας οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

Σημειώνεται ότι το φετινό θέμα συμπίπτει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο από τις 27 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου 2012. Παράλληλα, υπηρετεί την προσπάθεια του Ολυμπιακού Κινήματος για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου μέσω του αθλητισμού, προωθώντας τις πανανθρώπινες αξίες της αριστείας, της φιλίας και του σεβασμού, τις οποίες οφείλουμε όλοι να τηρούμε και περισσότερο οι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι προσκαλούνται να εκφράσουν τις σκέψεις τους για το τι σημαίνουν για αυτούς οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Επιπλέον, μέσω της συμμετοχής σε αυτόν το διεθνή διαγωνισμό, η νέα γενιά συνειδητοποιεί το σημαντικό ρόλο των ταχυδρομικών υπηρεσιών στις σύγχρονες κοινωνίες, μαθαίνει να εκτιμά την τέχνη της γραφής και να αναπτύσσει την ικανότητα να συντάσσει επιστολικές εκθέσεις.

Στο διαγωνισμό μπορούσαν να συμμετάσχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας ηλικίας μέχρι 15 ετών.

Οι τρεις πρώτοι νικητές του διαγωνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο θα βραβευθούν, όπως ακριβώς και οι Ολυμπιονίκες, με χρυσό μετάλλιο ο πρώτος, με αργυρό ο δεύτερος και με χάλκινο ο τρίτος.

Ο διευθυντής και οι σύλλογοι γονέων και καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών εκφράζουν τα συγχαρητήριά τους για την επιτυχία του μαθητή και του εύχονται καλή επιτυχία στην τελική φάση του διαγωνισμού και κάθε πρόοδο.

Ακολουθεί η έκθεση με την οποία ο μαθητής κατέκτησε την πανελλήνια πρωτιά:
 
Κύριο Ρότζερ Φεντερερ, Γιαννιτσά, 25/01/12
Tennis sport club of Bussel,
Switzerland.


Αγαπητέ Ρότζερ Φέντερερ,
Είμαι ο Μάριος, ένας από τους χιλιάδες, φαντάζομαι θαυμαστές σου. Ένας μικρός, ασήμαντος Μάριος, μπροστά σ’ έναν γίγαντα του αθλητισμού. Κι ο λόγος που σου γράφω; Για να σ’ ευχαριστήσω... να σ’ ευχαριστήσω, που ξύπνησες μέσα μου την αγάπη για τον αθλητισμό και το τένις!
Χρόνια παρακολουθώ τους αγώνες και τις προσπάθειές σου στα γήπεδα, χειροκροτώ τις νίκες σου και θαυμάζω την επιμονή σου στις δύσκολες στιγμές. Το ανέβασμα σου όμως στο βάθρο του νικητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ήταν το «σερβίς», για την δική μου είσοδο στο άθλημα.
Άρπαξα την παρατημένη ρακέτα του αδελφού μου και αποφασιστικά μπήκα στο γήπεδο, έτοιμος να νικήσω. Τότε συνειδητοποίησα πόσο διαφορετικό είναι, να βλέπεις την ρακέτα στα χέρια του Φέντερερ από το να προσπαθείς να την κουμαντάρεις στα δικά σου χέρια. Παιδεύτηκα, ίδρωσα, άκουσα δικαιολογημένα τις φωνές του προπονητή μου, όμως δεν τα παράτησα. Η μορφή σου στο βάθρο του Ολυμπιονίκη, με κρατούσε εκεί και συνέχιζα...
Συνέχιζα και ονειρευόμουνα... Κάποια μέρα, κτυπώντας το μπαλάκι, εκσφενδονίστηκε μαζί και η φαντασία μου, μακριά, πολύ μακριά στον χρόνο και στον τόπο. Βρέθηκα, λέει, εκεί, στην Αρχαία Ολυμπία, στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στους πρώτους επίσημους Ολυμπιακούς Αγώνες. 776 π.Χ.- οι κήρυκες γυρνούν όλη την Ελλάδα και αναγγέλλουν το γεγονός. Οι πόλεμοι σταματούν, γιατί ο αθλητισμός ενώνει και συμφιλιώνει τους ανθρώπους, έτσι τουλάχιστον ήταν τότε! Νέοι από κάθε άκρη της χώρας, καταφθάνουν εκεί με λεβέντικη ψυχή και σώμα, για ν’ αγωνισθούν τον «καλόν αγώνα», το «Ευ αγωνίζεσθαι». Τι υπέροχες λέξεις, τι φανταστική ατμόσφαιρα!
Ήσουν κι εσύ, λέει, εκεί. Οι ιστορικές μου γνώσεις σε απορρίπτουν, όμως η φαντασία μου σε θέλει εκεί. Ν’ αγωνίζεσαι και να στεφανώνεσαι με την αγριελιά. Να ποτίζεις με τον ιδρώτα σου, το χώμα της αρχαίας Ολυμπίας και να δοξάζεσαι μαζί με τον Διαγόρα της Ρόδου, τον Πολυδάμα, τον Θεαγένη…
Ναι, είμαι περήφανος, που η δική μου πατρίδα, η Ελλάδα, έθεσε τα θεμέλια του σύγχρονου αθλητισμού. Το αθλητικό πνεύμα, σαρκώθηκε και μορφοποιήθηκε στους αγώνες της αρχαιότητας. Η Ολυμπιακή φλόγα, λαμπρυνόμενη με τις άξιες του Ελληνικού πολιτισμού, φώτισε την οικουμένη. Η αγωνιστικότητα, η ευγενής άμιλλα, ο αυτοέλεγχος, η συνεργασία, μέσ’ από τον αθλητισμό, εμπλούτισαν και όλη την στάση του ανθρώπου απέναντι στην ζωή...
...Στεκόσουν εκεί, στεφανωμένος, ακτινοβολώντας την χαρά της νίκης, όταν σε πλησίασα ντροπαλά, σου έπιασα το χέρι, σε κοίταξα στα μάτια και σε ρώτησα:
- Πως νοιώθεις, Ρότζερ; Τι σημαίνουν για σένα όλα αυτά;

- Άκου μικρέ μου, μου απάντησες με μια φωνή κρυστάλλινη, που ακόμα αντηχεί στ’ αυτιά μου. «Αγωνίζομαι» σημαίνει «νικώ», να το θυμάσαι αυτό. Η συμμετοχή, ο αγώνας, είναι ήδη μια μεγάλη νίκη, ανεξάρτητα απ’ το τρόπαιο. Νίκη ενάντια στους φόβους, τις ανασφάλειες και τις δυσκολίες του εαυτού σου, ενάντια στον εγωισμό και την φιλαυτία σου. Νίκη υπέρβασης του εαυτού σου. Και κάτι ακόμα: «Νικώ» σημαίνει «Αγαπώ». Αγαπώ τον συναγωνιστή μου, που μου έδωσε την ευκαιρία ν’ αγωνιστώ, τον προπονητή μου, που μου έμαθε τον τρόπω ν’ αγωνίζομαι και να νικώ, τον κόσμο που με στηρίζει στην προσπάθεια και στον δρόμο προς τη νίκη, τον Θεό, που μου χαρίζει την δυνατότητα ν’ αγωνίζομαι και να νικώ!
- Άουτ! Μάριε, συγκεντρώσου επιτέλους στο παιχνίδι! Ήταν η φωνή του προπονητή μου, που με έβγαλε ξαφνικά από την ονειροπόλησή μου. Όμως όχι, εκείνη την ημέρα, δεν ήταν δυνατόν να συγκεντρωθώ σε κανένα παιχνίδι. Ήθελα να διηγηθώ, όλα αυτά που έζησα, στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες. Όλοι μαζί, ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου, γίναμε μια συντροφιά κι αναβαπτισθήκαμε στο πνεύμα των Ολυμπιακών αγώνων. Μιλήσαμε για το περίφημο «Ευ αγωνίζεσθαι», αυτό που οι σύγχρονοι άνθρωποι, μπορούν τέλεια να ερμηνεύσουν ετυμολογικά, όσον όμως αφορά την πράξη, δυσκολεύονται από λίγο έως τραγικά! Στοχεύοντας αποκλειστικά στον πρωταθλητισμό, λούζονται στα βρώμικα κι επικίνδυνα νερά των αναβολικών, θυσιάζοντας στον βωμό της εφήμερης δόξας, την καθαρότητα της ψυχής και του σώματος. Η εξόντωση του αθλητή και η δυσφήμιση των αγώνων, είναι το μόνο αντίτιμο που εισπράττει κανείς από τέτοιες ενέργειες.
Ε, λοιπόν για μένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σημαίνουν, ούτε αναβολικά, ούτε πρωταθλητισμό, ούτε οικονομικά συμφέροντα, οικονομική κρίση, αντιζηλίες και μίση. Σημαίνουν χαρά για την συμμετοχή, «ευ αγωνίζεσθαι», φιλία, ειρήνη και σ’ αυτό το πνεύμα εύχομαι να σταθούν οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.
Σταματώ εδώ την φλυαρία μου, που ίσως σε κούρασε και σου εύχομαι μέσα απ’ την ψυχή μου, σε όλη σου την ζωή, ν’ αγωνίζεσαι, να νικάς και ν’ αγαπάς, όπως ακριβώς εσύ μου δίδαξες. Σ’ ευχαριστώ για άλλη μια φορά και σε περιμένω, εκεί που πρωτοσυναντηθήκαμε... Στην αρχαία Ολυμπία, στην Ελλάδα, στην πατρίδα του πολιτισμού και του αθλητισμού. Στην πανέμορφη και πολυαγαπημένη μου πατρίδα, που όσες δυσκολίες και τρικυμίες κι αν περνά τώρα, « δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά», γιατ’ «έχει στο κατάρτι της βιγλάτορα, παντοτινό, τον Ήλιο, τον Ηλιάτορα»!
Με αγάπη και θαυμασμό,
Μάριος Α. Χατζηδήμου

12 Απρ 2012

Ευχές για Καλό Πάσχα από το Δήμαρχο Πέλλας



Ο συμβολισμός των παθών και η πορεία προς την Ανάσταση, σε περίοδο κρίσης, αβεβαιότητας και αμφισβήτησης θεσμών και αξιών, ας σημάνει τη  δική μας μετάβαση από τη φθορά στην αναγέννηση.
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!

Γρηγόριος Σωτ. Στάμκος
Δήμαρχος Πέλλας


9 Απρ 2012

Γ.Ε.Λ. ΑΞΟΥ


    Στα πλαίσια της  φιλανθρωπικής του δράσης, το ΓΕΛ Αξού ανέλαβε να συγκεντρώσει τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που λειτουργεί στα Γιαννιτσά.
    Ο σύλλογος διδασκόντων και  οι μαθητές, εύχονται σε όλους Καλό Πάσχα!!!

6 Απρ 2012

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Απαγορεύεται η είσοδος σε πολίτες με αναπηρία!

   Το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Απριλίου, ο Τόλης Μουμτζόγλου, αθλητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο, επισκέφθηκε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στα Βριλήσσια, αλλά προς έκπληξή του, του απαγορεύτηκε η είσοδος!

Με αγάπη από την Κύπρο για το Γεύμα Αγάπης του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών



ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ –
ΔΙΕΘΕΣΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ 3.000 € ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Ενημέρωση για την πραγματοποίηση Ημερίδας μελισσοκομίας στην Έδεσσα



Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής διοργανώνει Ημερίδα με Θέμα: «Προγραμματισμός Υλοποίησης Δράσεων Ανάπτυξης Μελισσοκομίας».

Συγχαρητήρια στο Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών




  Ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών συμμετείχε στους πρώτους Διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας της χρονιάς με την ονομασία «Κώστας Γεωργίου – Γκας», που διοργανώθηκαν με εξαιρετική επιτυχία από τον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς, την Κυριακή 1 Απριλίου.

5 Απρ 2012

Έναρξη σεμιναρίου σε βρεφονηπιοκόμους στην Αριδαία


   Το Κέντρο Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ» σε συνεργασία με το Δήμο Αλμωπίας και το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης διοργανώνει ....

4 Απρ 2012

Βράβευση του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας από τον Αντιπεριφερειάρχη

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης βράβευσε συμβολικά τους μαθητές, καθηγητές και γονείς της ομάδας του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας που διακρίθηκε στο 7o Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας (7th Athens ANIMFEST).

Στo 1,40 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης από τον Οκτώβριο!!

  Στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στο 80% του ειδικού φόρου που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου. 

3 Απρ 2012

Ευχαριστήριο σχετικά με την συναυλία για τον μικρό Ραφαήλ



  Κατατέθηκαν την Τρίτη 3 Απριλίου 2012, στον αντίστοιχο τραπεζικό λογαριασμό, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την «Συναυλία Αγάπης για τον μικρό Ραφαήλ» που είχε διοργανωθεί πριν από λίγες ημέρες από την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.