30 Απρ 2012

Απεργιακή συγκέντρωση Εργατικής Πρωτομαγιάς 10:30 στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών



Συνάδελφοι  Εργαζόμενοι,  Εργαζόμενες ,
άνεργοι, νέες και νέοι,
 Συνταξιούχοι, 

Η 1η Μάη είναι η Μέρα-Σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο
Η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη διατρανώνει την απόφαση της να συνεχίσει την ηρωική της πορεία ως το τέλος, ως τη νίκη.

Η Πρωτομαγιά μας  θυμίζει πως οι εργαζόμενοι ό,τι κέρδισαν, το κέρδισαν δίνοντας ενωμένοι σκληρούς αγώνες.  
 Στην Ελλάδα αλλά  και σε ολόκληρη την Ευρώπη οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που οδήγησαν στην οικονομική κρίση, απαιτούν συνεχώς να μας γυρίσουν σε εργασιακό καθεστώς χειρότερο και από αυτό που είχαν να αντιμετωπίσουν οι εργάτες πριν 100 και πλέον χρόνια. Το 8ωρο, που κερδήθηκε τότε, έχει καταργηθεί στην πράξη τα τελευταία χρόνια.
Οι εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων εξαφανίζουν κάθε δικαίωμα και κάθε κατάκτηση που έχουμε κερδίσει οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια, ενώ την επομένη των εκλογών της 6ης Μάη μια νέα σειρά μέτρων αναμένεται να εξαθλιώσει τη ζωή μας ακόμη περισσότερο .Για παράδειγμα ήδη έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις συλλογικές συμβάσεις που σε μια σειρά κλάδους οι εργοδοτικές οργανώσεις έχουν αρχίσει να τις καταγγέλλουν, για να προχωρήσουν εκβιαστικά σε ατομικές συμβάσεις εργασίας και άγριες περικοπές μισθών.
Η  Πρωτομαγιά του 2012 είναι μια ευκαιρία για να εκφραστούν μαζικά και μαχητικά  όλοι οι εργαζόμενοι που δέχονται τις μεγαλύτερες επιθέσεις.
Λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών, χρειάζεται να σταλεί ένα σαφές μήνυμα.  Θα μας βρουν μπροστά τους στους δρόμους, με τις απεργίες, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις μας.


                       

Τιμούμε φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά

Συνεχίζουμε τους αγώνες:
·        Για να προασπίσουμε  τις συλλογικές συμβάσεις, τους ανέργους, τις εργατικές και δημοκρατικές ελευθερίες, χωρίς να κάνουμε ούτε βήμα πίσω και να διεκδικήσουμε μισθούς που να μας επιτρέπουν  να ζούμε με αξιοπρέπεια  .
·        Για να ανατρέψουμε τα σχέδια τους, που οδηγούν όλους μας σε εξαθλίωση
·        Για να διεκδικήσουμε :-Δίκαιη φορολογική πολιτική, που δεν θα επιβαρύνει μονόπλευρα και άδικα τους εργαζόμενους- μισθωτούς- Ένα εκπαιδευτικό σύστημα με δωρεάν και δημόσιο χαρακτήρα-Ακύρωση ΟΛΩΝ των μέτρων  που προωθούν την ιδιωτικοποίηση στη ΠΑΙΔΕΙΑ και την ΥΓΕΙΑ .  

Η νέα, πολύ πιο επικίνδυνη και βάρβαρη,  επίθεση του ντόπιου, ευρωπαϊκού και διεθνούς κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους και στο λαό μας, απαιτεί πλατιά ενότητα  των εργαζομένων,  με υπέρβαση των λογικών κομματικής ιδιωτικοποίησης και περιχαράκωσης.

Ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι  ανάγκη και στα Γιαννιτσά  να πραγματοποιηθεί με  μια μεγάλη ενωτική συγκέντρωση όλων των ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων και σε αυτή την κατεύθυνση η Διοίκηση του  Εργατικού κέντρου καλεί  σε ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ μπροστά στο Εργατικό κέντρο Γιαννιτσών την ΤΡΙΤΗ  1Η ΜΑΗ 2012 ΩΡΑ 10.30ΠΜ



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ  1Η ΜΑΗ 2012-  ΩΡΑ 10.30ΠΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: