26 Απρ 2012

Ο συγγραφέας Μάκης Τσίτας στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών

Ο συντοπίτης μας συγγραφέας Μάκης Τσίτας θα επισκεφθεί την Πέμπτη 3 Μαΐου το 9ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών. Η επίσκεψη πραγματοποιείται ύστερα από πρόσκληση της διευθύντριας και των δασκάλων του σχολείου.

Ο συγγραφέας θα μιλήσει σε όλους τους μαθητές του σχολείου για τα πολλαπλά οφέλη της φιλαναγνωσίας. Θα μιλήσει επίσης για τη διαδικασία της συγγραφής αλλά και της κατασκευής ενός εικονογραφημένου βιβλίου, παίρνοντας αφορμή από τα παιδικά του βιβλία: «Πάρε με και μένα μαζί σου!», «Οι φίλοι», «Δε μου αρέσει το γάλα!», «Ποιανού είναι αυτή η σούπα;», «Γιατί δε μετράς προβατάκια;», «Μη φεύγεις».

Βιογραφικό:

Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα κι εργάζεται στο χώρο των εκδόσεων. Κείμενά του (διηγήματα, θεατρικά, ποιήματα), συμπεριλήφθηκαν σε ανθολογίες και δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα μονόπρακτά του «Στην πλατεία» και «Η τηλεόραση» παίχτηκαν στο Θέατρο των Καιρών σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη. Διηγήματά του μεταφράστηκαν στα γερμανικά, στα ισπανικά, στα αγγλικά, στα εβραϊκά, στα σουηδικά και στα φιλανδικά.
Έχουν εκδοθεί έντεκα βιβλία του για παιδιά κι ένα βιβλίο για ενήλικες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: