28 Ιουλ 2015

ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Κρύο τσάι αρωματικό

Όχι άλλη χημεία. Δροσιστικό, παγωμένο τσάι με γεύσεις, από τα χέρια μας 
  Όπου υπάρχει ζέστη, υπάρχει και παγωμένο τσάι. Και όπου υπάρχει κουζίνα, μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας - και να είναι σαφώς πιο υγιεινό και νόστιμο. Η βασική συνταγή είναι μία και εμείς διαλέγουμε πώς θα την αρωματίσουμε.

   ΤΣΑΪ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

   ΥΛΙΚΑ: Τσάι, νερό, παγάκια, ζάχαρη ή μέλι.

   ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ: φέτες λεμονιού, φέτες πορτοκαλιού, φύλλα μέντας ή δυόσμου. 
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε όσο νερό θέλουμε να βράσει. Στο κρύο τσάι χρησιμοποιούμε τη διπλάσια ποσότητα τσαγιού απ’ ό,τι στο ζεστό, διότι η γεύση εξασθενεί και γίνεται πολύ ελαφρύ. Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε το τσάι (σε φακελάκι ή χύμα), αν θέλουμε μέλι ή ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε τα φακελάκια ή σουρώνουμε το μείγμα, όταν το ρόφημά μας κρυώσει εντελώς. Προσθέτουμε πάγο και το βάζουμε στο ψυγείο.

 ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ: Σερβίρουμε μαζί με φέτες πορτοκαλιού, λεμονιού, φυλλαράκια δυόσμου και μέντας, για να προσθέσει ο καθένας ό,τι άρωμα θέλει στο ποτήρι του.

ΤΣΑΪ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΟ :Στην αρχική συνταγή αντικαθιστούμε το μισό νερό με παγωμένο χυμό ροδάκινο που προσθέτουμε μετά το βράσιμο.

ΤΣΑΙ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ : Στην αρχική συνταγή αντικαθιστούμε το μισό νερό με παγωμένο χυμό μήλου μετά το βράσιμο και προσθέτουμε 2 ξυλάκια κανέλας.

TIP ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ: Αν μας αρέσει το τσάι μας ελαφρώς ανθρακούχο, προσθέτουμε λίγη μαγειρική σόδα -στη μύτη του κουταλιού- στο ποτήρι μας. 

doctv

Όχι άλλη χημεία. Δροσιστικό, παγωμένο τσάι με γεύσεις, από τα χέρια μας [Πηγή: www.doctv.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια: