Όχι άλλη χημεία. Δροσιστικό, παγωμένο τσάι με
γεύσεις, από τα χέρια μας
Όπου υπάρχει ζέστη, υπάρχει και
παγωμένο τσάι. Και όπου υπάρχει κουζίνα, μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας -
και να είναι σαφώς πιο υγιεινό και νόστιμο. Η βασική συνταγή είναι μία και
εμείς διαλέγουμε πώς θα την αρωματίσουμε.
ΤΣΑΪ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ: Τσάι, νερό, παγάκια, ζάχαρη ή
μέλι.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ: φέτες λεμονιού, φέτες
πορτοκαλιού, φύλλα μέντας ή δυόσμου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε όσο νερό θέλουμε
να βράσει. Στο κρύο τσάι χρησιμοποιούμε τη διπλάσια ποσότητα τσαγιού απ’ ό,τι
στο ζεστό, διότι η γεύση εξασθενεί και γίνεται πολύ ελαφρύ. Μόλις βράσει το
νερό προσθέτουμε το τσάι (σε φακελάκι ή χύμα), αν θέλουμε μέλι ή ζάχαρη και
ανακατεύουμε. Αφαιρούμε τα φακελάκια ή σουρώνουμε το μείγμα, όταν το ρόφημά μας
κρυώσει εντελώς. Προσθέτουμε πάγο και το βάζουμε στο ψυγείο.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ: Σερβίρουμε μαζί με φέτες
πορτοκαλιού, λεμονιού, φυλλαράκια δυόσμου και μέντας, για να προσθέσει ο
καθένας ό,τι άρωμα θέλει στο ποτήρι του.
ΤΣΑΪ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΟ :Στην αρχική συνταγή αντικαθιστούμε το μισό νερό με
παγωμένο χυμό ροδάκινο που προσθέτουμε μετά το βράσιμο.
ΤΣΑΙ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ : Στην αρχική συνταγή αντικαθιστούμε το μισό νερό με
παγωμένο χυμό μήλου μετά το βράσιμο και προσθέτουμε 2 ξυλάκια κανέλας.
TIP ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ: Αν μας
αρέσει το τσάι μας ελαφρώς ανθρακούχο, προσθέτουμε λίγη μαγειρική σόδα -στη
μύτη του κουταλιού- στο ποτήρι μας.
doctv
Όχι άλλη χημεία. Δροσιστικό, παγωμένο τσάι με γεύσεις, από τα χέρια μας [Πηγή: www.doctv.gr]
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου