27 Ιουλ 2015

Γάζα: Ιταλός κλόουν μοιράζει χαμόγελα στα παιδιά ανάμεσα στα χαλάσματα


 Την ώρα που οι βομβιστικές επιθέσεις σε διάφορες συνοικίες στη Λωρίδα της Γάζας δεν σταματούν, ένας κλόουν από την Ιταλία έβαλε τη στολή του και την κόκκινη μύτη του, ταξίδεψε μέχρι εκεί και προσπαθεί να κάνει τα παιδιά να χαμογελάσουν.


  Ανάμεσα στα χαλάσματα κτιρίων που έχουν γκρεμιστεί από επιθέσεις, μέσα σε εμπόλεμες ζώνες και σε νοσοκομεία, ο Μάρκο Ροντάρι ανεβάζει τις δικές του παραστάσεις για να δει τα παιδικά πρόσωπα χαρούμενα παρά τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν.


 «Στις αρχές Ιουλίου του 2014 ξεκίνησε ο πόλεμος στη Γάζα που οδήγησε στον θάνατο πάνω από 2.200 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 540 παιδιά. Σχεδόν όλα τα κτίρια έχουν καταστραφεί. Μέχρι σήμερα κανένα από τα 19.000 σπίτια που καταστράφηκαν δεν έχουν ξαναχτιστεί. Πάνω από 100.000 άνθρωποι είναι άστεγοι, ενώ περισσότερες οικογένειες ζουν σε σχολεία και σε πρόχειρα καταλύματα» εξηγεί ο Ροντάρι.

  Ο ιταλός κλόουν επέστρεψε στη Γάζα (είχε βρεθεί εκεί και το 2014) και εργάζεται σε τρία νοσοκομεία και τέσσερις κλινικές, ενώ δίνει και τις παραστάσεις του και στο δρόμο, ανάμεσα στα χαλάσματα.

Την ώρα που οι βομβιστικές επιθέσεις σε διάφορες συνοικίες στη Λωρίδα της Γάζας δεν σταματούν, ένας κλόουν από την Ιταλία έβαλε τη στολή του και την κόκκινη μύτη του, ταξίδεψε μέχρι εκεί και προσπαθεί να κάνει τα παιδιά να χαμογελάσουν - See more at: https://left.gr/news/gaza-italos-klooyn-moirazei-hamogela-sta-paidia-anamesa-sta-halasmata#sthash.KvRG3BMX.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: