18 Φεβ 2014

Εξαγριωμένοι μητέρα Μυρτούς και ομογενείς με τις δηλώσεις Γεωργιάδη

    Εξαγριωμένη εμφανίστηκε η μητέρα της Μυρτούς, με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη πως θα «συμψηφιστούν τα χρήματα» που συγκεντρώθηκαν για τη θεραπεία της άτυχης κοπέλας, ενώ οι ομογενείς αναρωτιούνται ποιος είναι αυτός που επεμβαίνει στα εσωτερικά μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας και αποφασίζει για το πού θα διατεθούν τα χρήματα Αμερικανών φορολογούμενων.

    Η μητέρα της Μυρτούς, Μαρία Κοτρώτσου, μιλώντας τηλεφωνικά στην ημερήσια εφημερίδα «Πρωινή» της Ομογένειας, δήλωσε πως ο υπουργός δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για την Μυρτώ και πως δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανέναν για να επεμβαίνει στο θέμα των χρημάτων.
        «Δεν έχω εξουσιοδοτήσει κανέναν, συμπεριλαμβανόμενου και του υπουργού Υγείας, για να επεμβαίνει σε ένα θέμα με χρήματα που μαζεύτηκαν για το παιδί μου, την Μυρτώ, από την Ομογένεια και πως αυτά θα διατεθούν, την στιγμή μάλιστα που υπάρχει νομική εκκρεμότητα (σ.σ. γιά χρήματα έρανου). Μόνο το Δικαστήριο (στην Μασσαχουσέττη) θα επιλύσει το θέμα... Ο κ. Γεωργιάδης, από τότε που επιστρέψαμε στην Ελλάδα, η Μυρτώ κι εγώ, δεν έκανε ούτε ένα τηλεφώνημα από ενδιαφέρον, δηλώσεις όμως κάνει εκτός Ελλάδας, αγνοώντας τα πραγματικά γεγoνότα στο θέμα των χρημάτων του έρανου και τις εξελίξεις νομικά...
Η επίσκεψη της συζύγου του πρωθυπουργού στην Λάρισα, όπου θεραπεύεται η Μυρτώ, μας έδωσε χαρά...» ανέφερε η κυρία Μαρία Κοτρώτσου.

      Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» κατά την επίσκεψή του στη βοστόνη, δήλωσε πως τα χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν από την ερανική προσπάθεια και τη χοροεσπερίδα της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας για τη θεραπεία της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη «θα συμψηφιστούν» με τα ποσά τα οποία «οφείλει ακόμα» η Ελλάδα για την επτάμηνη νοσηλεία της στη Βοστόνη.
      Οι ομογενείς, σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Υγείας, τονίζουν: «Ποιος είναι αυτός ο κ. Γεωργιάδης, που έρχεται στις ΗΠΑ και υποδεικνύει ή αποφασίζει που θα διατεθούν χρήματα Αμερικανών φορολογούμενων που έδωσαν σε έρανο για συγκεκριμένο σκοπό; Ποιος είναι αυτός που επεμβαίνει στα εσωτερικά αμερικανικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας; Πού νομίζει ότι απευθύνεται; Σε υπηρεσία του υπουργείου του; Τα χρήματα Αμερικανών φορολογούμενων-δωρητών, δε δόθηκαν για να πάνε έμμεσα στο ελληνικό Δημόσιο, για να καλύψει αυτό τις δεσμεύσεις του και τις ανακολουθίες του».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: