15 Οκτ 2013

Βεβήλωσαν το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη

   Άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο του αγωνιστή της Αριστεράς, γιατρού και αθλητή, Γρηγόρη Λαμπράκη, στη συνδρομή των οδών Ερμού και Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη,.

   Την ενέργεια καταδίκασε η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη που ίδρυσε ο βουλευτής της ΕΔΑ, ο οποίος έπεσε νεκρός από το χέρι παρακρατικών την άνοιξη του 1963, μετά από πολιτική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη - μία συνωμοσία που αποδίδεται στο Παλάτι.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

 
"Πενήντα χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή της ειρήνης, σε μια περίοδο που τα γεράκια του ιμπεριαλισμού συγκεντρώνονται στη γειτονιά μας και απειλούν με γενικευμένη σύρραξη την περιοχή, οι "γνωστοί-άγνωστοι" εξακολουθούν να ενοχλούνται από το παράδειγμα και το πραγματικό περιεχόμενο της δράσης του Γρηγόρη Λαμπράκη.



Η ΕΔΥΕΘ καταγγέλλει το γεγονός και απευθύνει πλατύ κάλεσμα στον εργαζόμενο λαό, στους άνεργους, στη νεολαία, σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο να δώσουν αποστομωτική απάντηση στην πρόκληση αυτή, να βαδίσουν μαζικά και αγωνιστικά με τις σημαίες του αντιιμπεριαλιστικού - φιλειρηνικού κινήματος.

Τότε και τώρα ίδιος είναι ο εχθρός: Τα μονοπώλια, που γεννούν τη φτώχεια, την πείνα, τους άδικους πολέμους, την κρατική και παρακρατική καταστολή, τις ναζιστικές - ρατσιστικές συμμορίες, την εκμετάλλευση και καταστροφή ανθρώπου και περιβάλλοντος. Και το αντίπαλο δέος το ίδιο: η υπερδύναμη των λαών".


nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: