14 Οκτ 2013

Η πρώτη «κοινωνική πολυκατοικία» για αστέγους είναι έτοιμη στην Αθήνα

      Μια εξαώροφη πολυκατοικία, η οποία θα φιλοξενήσει τουλάχιστον 15 οικογένειες αστέγων με ανήλικα παιδιά, επιπλώνουν τις τελευταίες ημέρες οι εθελοντές της μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Ανθρώπινοι Άνθρωποι», στον αριθμό 36 της οδού Μπουμπουλίνας στο κέντρο της Αθήνας.

  Οι επισκευές, που ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο στο κτίριο, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, μεταφορικές ξεφορτώνουν κρεβάτια, καρέκλες, τραπέζια και ηλεκτρικά ήδη για τους πρώτους «ενοίκους», ενώ στο ισόγειο ετοιμάζονται μαγειρείο και κοινόχρηστο σαλόνι με βιβλιοθήκη.
  Η πολυκατοικία παραχωρήθηκε αντί μειωμένου αντιτίμου από το ίδρυμα στο οποίο ανήκε στον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος θα αναλάβει τα μηνιαία έξοδα (π.χ. λογαριασμούς νερού).
  «Εμείς θα καλύψουμε το κόστος της επισκευής και του εξοπλισμού, με τη βοήθεια χορηγών και απλών πολιτών που προσφέρουν έπιπλα, πετσέτες, κουβέρτες, σεντόνια και άλλα είδη, καινούρια ή ελαφρώς μεταχειρισμένα. Ελπίζουμε ότι στο τέλος του μήνα το κτίριο θα είναι έτοιμο να δεχθεί περίπου 65-70 άτομα, κυρίως οικογένειες με παιδιά, που θα επιλεγούν από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου», δηλώνει η πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, Βέρα Μεσσήνη.
Η προσπάθεια, πάντως, δεν θα σταματήσει στο κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας. Οι «Ανθρώπινοι Άνθρωποι» έχουν εξασφαλίσει άλλα πέντε διαμερίσματα (παραχωρήθηκαν από ιδιώτες), ενώ διεκδικούν και τρεις μεγάλους χώρους. «Η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική», συμπληρώνει η κυρία Μεσσήνη.
Όσοι θέλουν να προσφέρουν μπορούν να τηλεφωνούν στο 210.6727250 & στο www.anthropinoi-anthropoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: