7 Οκτ 2013

"Δημοψήφισμα" ενάντια στα μεταλλεία χρυσού - 30.000 άτομα σε συναυλία συμπαράστασης

  Μεγάλη προσέλευση κόσμου στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Παύλου Μελά προς ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους της Χαλκιδικής

   Χαρακτηριστικά διαδήλωσης πήρε η μεγαλειώδης συναυλία στήριξης και συμπαράστασης του αγώνα στις Σκουριές ενάντια στα μεταλλεία χρυσού που έλαβε χώρα το Σάββατο στο στρατόπεδο Παύλου Μελά.

  Τη συναυλία διοργάνωσαν οι Επιτροπές αγώνα Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής Ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού και όλοι οι καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς. Σκοπός της ήταν να ζητήσουν την απελευθέρωση των άδικα προφυλακισμένων συναγωνιστών τους αλλά και να διατρανώσουν το δικαίωμα στη ζωή και ένα καλύτερο μέλλον: 
   
  "Τραγουδάμε ενάντια στη λεηλασία της φύσης,
ενάντια στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων,
ενάντια στις "επενδύσεις" με κάθε κόστος.
  Τραγουδάμε για την απελευθέρωση των άδικα προφυλακισμένων συναγωνιστών μας, για το δικαίωμα στη ζωή και για ένα καλύτερο μέλλον.
  Τραγουδάμε για μια εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ".

  Οι διοργανωτές αναφέρουν για 30.000 εισιτήρια, ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μεγαλύτερο αριθμό προσέλευσης, καθώς δεν υπολογίζονται αυτοί που δεν "έκοψαν εισιτήριο", αλλά και οι εκατοντάδες εθελοντές.

  Δεκάδες χιλιάδες τραγούδησαν μαζί με τους καλλιτέχνες (Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μελίνα Κανά, Σωκράτης Μάλαμας,  Χαΐνηδες, Παύλος Παυλίδης και B-Movies), φώναξαν συνθήματα - "ελάτε να μας συλλάβετε", ήταν ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά, ενώ εκατοντάδες φορούσαν τα χαρακτηριστικά μπλουζάκια "Χαλκιδική SOS".

  Στην έναρξη της εκδήλωσης μίλησαν οι εκπρόσωποι των επιτροπών αγώνα Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, που εξήγησαν το χρονικό του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, τις πολυεθνικές εταιρείες και την καταστροφή του περιβάλλοντος. 

  Οι ίδιοι κάλεσαν τον κόσμο να συνεχίσει να μάχεται και να στηρίζει τον αγώνα "ενάντια στις άδικες προφυλακίσεις και διώξεις και στα τρομολαγνικά σενάρια της κυβέρνησης".
Παράλληλα με τις συναυλίες λειτούργησαν χώροι ενημέρωσης και συζήτησης για την εξόρυξη χρυσού καθώς και για άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις.

   Η συναυλία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την εθελοντική εργασία (πάνω από 600 εθελοντές), υποστήριξη και διοργάνωση της εκδήλωσης από δεκάδες κατοίκους της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης καθώς και την τεχνική βοήθεια από τους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ που συνεχίζουν τον αγώνα τους και κάλυψαν ζωντανά την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: