7 Μαρ 2013

« Ο γύρος του κόσμου σε… οκτάβες» από την Μικρασιατική Εστία και το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών




Η Μικρασιατική Εστία και το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, με την συμπαράσταση της ΔΗΚΕΠΑΠ, υποδέχονται ένα ξεχωριστό μουσικό γεγονός το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 20:30 στο Πνευματικό Κέντρο της πόλη μας.
Τίτλος της συναυλίας είναι: « Ο γύρος του κόσμου σε… οκτάβες». Οι ερμηνεύτριες  αδελφές Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή (www.vougioukli.gr) με συμμετοχή χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών θα μας ταξιδεύσουν με τις μελωδίες τους στις γειτονιές του κόσμου.

Οι αδελφές Βουγιουκλή  τραγουδούν σε πάνω από είκοσι γλώσσες και διαλέκτους, τόσο a cappella όσο και με τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας και κρουστών που παίζουν οι ίδιες, σε ένα ρεπερτόριο που κινείται σε ένα ευρύ φάσμα της έθνικ μουσικής, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής, και ειδικότερα: ρεμπέτικα και παραδοσιακά ελληνικά σε όλες τις διαλέκτους συμπεριλαμβανομένων ελληνόφωνων της Κάτω Ιταλίας, πορτογαλικό φάντο, ισπανόφωνα, γαλλικά, ιταλικά, ρουμάνικα, τούρκικα, αραβικά, τσιγγάνικα, σέρβικα, αμερικάνικο μπλουζ και τζαζ, ρέγκε, αρμένικα, σεφαραδίτικα, πομάκικα και βουλγάρικα, και δικές τους συνθέσεις .
Έχουν δώσει συναυλίες σε αρκετά ιδιαίτερους χώρους όπως, το ιστορικό Θέατρο Ρωσσικού Δράματος της Οδησσού, ο μεσαιωνικός πύργος Μπαζαίου στη Νάξο , το Μέγαρο Γκύζη στη Σαντορίνη, ο μεσαιωνικός οικισμός Σπήλια στη Χίο, το αρχαίο θέατρο στο Πυθαγόρειο της Σάμου, το μουσείο Sartorio στην Τεργέστη με τους πίνακες του Τιέπολο, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, αλλά και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Η τιμή εισιτηρίου  είναι 5 € και η προπώληση γίνεται στα γραφεία της Μικρασιατικής Εστίας (τηλ. 23820-84381)  και του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών (τηλ. 23820-28999).
Χορηγός της εκδήλωσης είναι το Δίκτυο Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ και επικοινωνίας η ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και ο Pella fm 103.2.

Ο Διευθυντής


Μιχαηλίδης Μενέλαος
           

Δεν υπάρχουν σχόλια: