2 Αυγ 2012

«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ»




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31-7-2012

Με δυσάρεστη έκπληξη η παράταξη μας ενημερώθηκε για το περιστατικό το οποίο συνέβη σε υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πέλλας, η οποία ήταν και επιβλέπουσα ενός μεγάλου έργου που εξελίσσεται στα Γιαννιτσά, ύψους 3.000.000 ευρώ και το οποίο ως πρώην Δημοτική Αρχή του Δήμου Γιαννιτσών εντάξαμε στο ΕΣΠΑ με στόχο να αναπλάσει μια ολόκληρη περιοχή, από το Δημαρχείο έως την περιοχή του Πλατανότοπου.

 Η εν λόγω υπάλληλος, σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο παραίτησης το οποίο παρουσίασε ο επικεφαλής της «Δημοτικής Ενότητας» Νίκος Παπανικολάου στο Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας, κατά τη συνεδρίαση της 30ης/7/2012, «προπηλακίστηκε, δέχθηκε φραστική επίθεση και υβρίστηκε» από εκπρόσωπο της κοινοπραξίας που ανέλαβε την κατασκευή του έργου, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί από την επίβλεψη του.

Ο Δήμαρχος Πέλλας όμως, όχι μόνο απέκρυψε το εν λόγω γεγονός, το οποίο παραδέχθηκε μετά την αποκάλυψη του εγγράφου, αλλά δεν υπερασπίστηκε ως όφειλε την υπάλληλο του Δήμου, ως οφείλει δε να κάνει με κάθε υπάλληλο, απέναντι στον οποιονδήποτε εργολάβο ή προμηθευτή. Λυπούμαστε για το γεγονός και επιφυλασσόμαστε για την συνέχεια, μιας και παρατηρούμε να μην υπάρχει αίσθηση συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής ακόμη και με τους υπαλλήλους του Δήμου, σε μια δύσκολη περίοδο που αυτό πρέπει να αποτελεί κανόνα. Δεν είναι δυνατόν οι υπάλληλοι να λειτουργούν υπό κατάσταση ομηρίας και κατά συνέπεια να μην μπορούν να υπερασπισθούν τα συμφέροντα του Δήμου.

Στο ζήτημα της επικείμενης κατάργησης της Δ.Ο.Υ η θέση της Δημοτικής Ενότητας ήταν ξεκάθαρη. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Παπανικολάου, πρέπει να κινηθεί ο Δήμος Πέλλας σύσσωμος δυναμικά, για να υπάρξει αλλαγή απόφασης για μία υπηρεσία (Δ.Ο.Υ. Γιαννιτσών), που εξυπηρετεί στην ουσία τον μισό Νομό, πράγμα που σημαίνει ότι το κυρίαρχο, μεταξύ των άλλων, επιχείρημα πρέπει να είναι το πληθυσμιακό κριτήριο της περιοχής. Αν λοιπόν πρέπει να μείνει μια Δ.Ο.Υ. στο Νομό αυτή θα πρέπει να είναι στο μεγαλύτερο πληθυσμιακό και οικονομικό κέντρο του νομού, δηλ. στα Γιαννιτσά. Πρέπει να υπάρξει δε εγρήγορση από την πλευρά του Δήμου αλλά και των προσφάτως εκλεγέντων τοπικών βουλευτών και για το ενδεχόμενο κατάργησης ή υποβάθμισης και άλλων υπηρεσιών,  όπως ΟΑΕΔ, ΙΚΑ, Νοσοκομείο Γιαννιτσών κτλ.

Τέλος, με αφορμή την ‘’παραχώρηση’’ – μίσθωση του κτηρίου Διοίκησης του στρατοπέδου Φιλιππάκου, επεσήμανε τους λανθασμένους μέχρι σήμερα χειρισμούς στο ζήτημα της παραχώρησης του στρατοπέδου Καψάλη που πήγαν πίσω μια προσπάθεια που είχε σχεδόν ολοκληρωθεί από τη διοίκηση του πρώην Δήμου Γιαννιτσών (Βαμβίνη και Παπανικολάου) και αφορούσε την ανάπλαση με πράσινο της περιοχής, την αποκατάσταση των 2 οθωμανικών μνημείων και την κατασκευή Ωδείου στο βόρειο τμήμα αυτού. 

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: