3 Αυγ 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΚΔΑΠ




Έναρξη τον Σεπτέμβριο για τις δομές παιδιών στον δήμο Πέλλας 


   Ένα ακόμη δημιουργικό και διδακτικό έτος ολοκληρώθηκε τον μήνα που πέρασε. Τα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) για παιδιά σχολικής ηλικίας τα οποία λειτουργούν στα Γιαννιτσά, την Πέλλα, τα Άθυρα και την Κρύα Βρύση ανανέωσαν με τις καινούργιες εγγραφές το ραντεβού τους για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
 
Με αφορμή το γράμμα μιας μαθήτριας που ακολουθεί, αξίζει να εστιάσουμε στην σπουδαιότητα της ύπαρξης κάθε εκπαιδευτικού χώρου, ο οποίος απορροφά το ενδιαφέρον των παιδιών και προσφέρει μια εστία συνεύρεσης και αξιοποίησης των δυνατοτήτων τους.
Τα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών», όπως κάθε άλλο τμήμα παροχής υπηρεσιών που υλοποιείται σε πολλούς δήμους της χώρας από το 2005 διαθέτουν καταρτισμένο προσωπικό με εκπαιδευτική εμπειρία, δεν υστερούν από κάθε άλλο εκπαιδευτικό χώρο και λειτουργούν καθημερινά με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.
Στο γράμμα που ακολουθεί παρουσιάζεται εύστοχα το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων που διεξάγονται καθημερινά στα ΚΔΑΠ και καλλιεργούν την δημιουργική έκφραση και δημιουργία των παιδιών από 6 ως 12 ετών.
«Με λένε Χρυσοβαλάντω και είμαι 11 ετών. Φέτος άρχισα να πηγαίνω στο ΚΔΑΠ Γιαννιτσών. Τα προηγούμενα χρόνια στον ελεύθερο μου χρόνο βαριόμουνα και έτσι έβλεπα πολλές ώρες τηλεόραση. Φέτος όμως στο ΚΔΑΠ Γιαννιτσών δε βαριέμαι. Δημιουργώ φιλίες και φτιάχνω κατασκευές. Στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης όπως ακούγεται και το όνομα του, δημιουργούμε, μαθαίνουμε και διασκεδάζουμε. Δηλαδή αξιοποιούμε τον ελεύθερο μας χρόνο. Οι κυρίες μας είναι πολύ καλές και υπομονετικές. Η κα Ελένη μας κάνει χαλκό. Μας μαθαίνει πως να τον χαράζουμε, ώστε να μην κοπούμε και να μην τον τσαλακώσουμε. Η κα Ελπίδα μας μαθαίνει ευχάριστους χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Η κα Ουρανία τακτοποιεί και φροντίζει τον χώρο όπου παίζουμε. Με την κα Ναταλία κάνουμε διάφορες και πολύχρωμες κατασκευές. Παίζουμε παιχνίδια, άλλοτε θεατρικά, άλλοτε ομαδικά και άλλοτε ατομικά. Κάθε μέρα ανυπομονώ πότε θα έρθει η ώρα για να πάω στο ΚΔΑΠ». 
Αξίζει να επισημανθεί ότι σε όλα τα ΚΔΑΠ του δήμου Πέλλας το εξειδικευμένο προσωπικό τηρεί αξιόπιστα τους στόχους δημιουργίας και λειτουργίας του προγράμματος, προσφέροντας καθημερινά τις σημαντικές του γνώσεις, δίνοντας ευκαιρίες και κίνητρα σε κάθε παιδί να αναπτύξει τους ορίζοντές του μέσω του εκπαιδευτικού παιχνιδιού και της ελεύθερης έκφρασης.  
Ανανεώνουμε λοιπόν τους διδακτικούς μας στόχους και επιστρέφουμε σύντομα με την έναρξη του νέου σχολικού έτους τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: