2 Αυγ 2012

Χρίστος Τσολάκης Η μεγάλη απώλεια των γραμμάτων.



              
   Η Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για την μεγάλη απώλεια  του ευαίσθητου, ανήσυχου και τολμηρού δασκάλου αλλά και σπουδαίου ανθρώπου Χρίστου Τσολάκη που υπηρέτησε με πάθος τα ελληνικά γράμματα, το δάσκαλο και το μαθητή.

   Η εκπαιδευτική κοινότητα όλης της χώρας θα θυμάται πάντα τον άριστο δάσκαλο που προσέγγιζε με απλότητα, ευαισθησία αλλά και περίσσιο ενδιαφέρον τον κάθε εκπαιδευτικό, τονίζοντας το μέγεθος του λειτουργήματος που επιτελεί, και την ανάγκη απόκτησης συνείδησης, ιδανικών και οραμάτων για μια πραγματική παιδεία που θα πραγματώνεται στο δημόσιο σχολείο και θα προσελκύει δασκάλους, μαθητές και γονείς.
   Αγωνιστής και υπερασπιστής της δημοτικής γλώσσας έπαιξε πρωταρχικό ρόλο στην εισαγωγή της στην εκπαίδευση και στο δημόσιο βίο αλλά και στη συγγραφή σχολικών βιβλίων συμμετέχοντας στις συγγραφικές ομάδες.
   Η Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας είχε την μεγάλη χαρά και τιμή να συνεργαστεί μαζί του οργανώνοντας διάφορες επιμορφωτικές ημερίδες και διαλέξεις με κορυφαία εκείνη του Ιουνίου του 2004, αφιερωμένη στον μεγάλο έλληνα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.
   Αγαπητέ μας φίλε και δάσκαλε, θα σε θυμόμαστε πάντα, έχοντας μέσα μας για οδηγό όλα εκείνα τα διδάγματα που μας πότισες όταν διψούσαμε.   
   Καλό σου ταξίδι στη χώρα των πνευμάτων.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ν. ΠΕΛΛΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: