13 Μαΐ 2014

Μεγάλη νίκη για τον Ευάγγελο Νίκου

  Για μια ακόμα φορά πρωταγωνίστησε και θριάμβευσε ο Εδεσσαίος ποδηλάτης Ευάγγελος Νίκου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας ρρόμου Α.Μ.Ε.Α.  που πραγματοποιήθηκε  στο κωπηλατοδρόμιο στο  Σχοινιά Μαραθώνα 

  Ο Ευάγγελος Νίκου αφού κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία Η2 με   ατομική χρονομέτρηση στα 15 χλμ. 33’.36’’,   κατέκτησε και την πρώτη  στην  αντοχή με χρόνο 1:32.18’’. Στόχος τώρα του Νίκου είναι το βάθρο  στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ισπανία.
  Ο Ευάγγελος Νίκου γεννήθηκε το 1974 και ζει μόνιμα στη Έδεσσα. Ζούσε μια καθόλα φυσιολογική και δραστήρια ζωή όταν ένα σοβαρό τροχαίο, το Μάιο του 2010, τον καθήλωσε σε αναπηρικό καρότσι. Ποτέ δεν έχασε όμως τη δύναμη και την αισιοδοξία του, και προπάντων ποτέ, ούτε μια στιγμή δε σκέφτηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια για καλή ποιότητα ζωής και για να πετύχει κάτι μεγάλο, κάτι μοναδικό.
  Ο αθλητισμός έγινε γι αυτόν τρόπος ζωής και από το Νοέμβριο του 2012 άρχισε να ασχολείται με το άθλημα της ποδηλασίας.
  Επόμενος στόχος είναι τώρα το παγκόσμιο πρωτάθλημα και φυσικά η συνεχής προετοιμασία για την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες το Ριο το 2016 και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία.
  Προπονητής του Νίκου είναι ο Γιώργος Βουδέρης, και την προσπάθεια του τη στηρίζουν οι Κώστα και Γιάννη Γαλανός, Ευάγγελος Μάινος, Aegean, Nova Green και τα ποδήλατα Κεχαγιόγλου.
MOTORI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: