11 Απρ 2014

Η ταινία «Φασισμός Α.Ε.» δωρεάν στους υπολογιστές σας


 Οι δημοσιογράφοι Άρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη παρουσιάζουν την τρίτη κατά σειρά ταινία τους, «Φασισμός Α.Ε.», που παράγεται και διανέμεται με ένα πρωτότυπο «ανεξάρτητο» τρόπο.

  Το «Φασισμός Α.Ε.» -όπως και οι προηγούμενες ταινίες τους «Debtocracy» και «Catastroika»- χρησιμοποιούν μια άμεση μέθοδο crowdfunding, χωρίς τη μεσολάβηση ειδικών σάιτ και φορέων. Η χρηματοδότηση για τις παραγωγές της Infowar productions γίνονται με τη βοήθεια των θεατών, οι οποίοι καταθέτουν τον οβολό τους μέσω Paypal ή κατευθείαν στο τραπεζικό λογαριασμό της ανεξάρτητης εταιρίας παραγωγής. Επίσης, η διανομή της ταινίας γίνεται με μια open source λογική: Μια συγκεκριμένη ημερομηνία το ντοκιμαντέρ «ανεβαίνει» στο ίντερνετ, ενώ την ίδια στιγμή το φιλμ παραχωρείται δωρεάν για δημόσιες προβολές κατόπιν συνεννόησης με τους δημιουργούς.
Ακολουθώντας πιστά, μια μη-κερδοσκοπική πολιτική παραγωγής/διανομής, η Infowar production παρουσίασε  την Πέμπτη 10/4 το «Φασισμός Α.Ε.», έχοντας ήδη προγραμματίσει περισσότερες από 100 δωρεάν προβολές-πρεμιέρες στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό . Μάλιστα, την ίδια μέρα, από τις 8 μ.μ. και μετά, όποιος θέλει μπορεί να δει το ντοκιμαντέρ ελεύθερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση fascism-inc.com
Σύμφωνά με την περίληψη που έγραψαν οι δημιουργοί της ταινίας, με το «Φασισμό Α.Ε.» θέλουν να διηγηθούν,  «μικρές, άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού και τις διασυνδέσεις του με τα οικονομικά συμφέροντα κάθε εποχής. Θα ταξιδέψουμε από την Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα».
Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία θα βρείτε στο http://infowarproductions.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: