25 Σεπ 2013

Καθαρά και ξάστερα


 Τις πιο σοφές κουβέντες σπάνια τις ακούς από επίσημα και αναγνωρισμένα χείλη. Συνήθως τις λένε μεταξύ τους οι απλοί άνθρωποι, σε παρέες, καφενεία, παγκάκια και στις βόλτες. Ενίοτε, όμως, τις ακούς και σε Δημοτικά Συμβούλια, όπως έγινε στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης.
Το βίντεο με την ομιλία του Θέμη Σεβαστιάδη κοσμεί, ήδη, πολλά wall στο facebook και κυκλοφορεί εξίσου ως viral στο twitter. Λογικό, λέει πράγματα αυτονόητα, πράγματα που θες να πιστεύεις ότι αρκετός κόσμος τα έχει στο κεφάλι του, αλλά που πλέον δεν έχεις βάσιμες ελπίδες ότι ισχύει κάτι τέτοιο.
«Αυτή η κοινωνία δεν έχει καταλάβει ότι τον εκτρέφει τον φασισμό, χρόνια, στο σύνολό της», λέει και -νομίζω- είναι ο μόνος που ζητά «συγγνώμη» από επίσημο βήμα και ανοιχτό μικρόφωνο. Κανείς άλλος δεν το έχει κάνει, κανείς δεν ένιωσε την ανάγκη να το πει, έστω και για τους τύπους. Βλέπετε, η μύτη είναι πολύ ψηλά και το καλάμι πολύ μακρύ για να κατέβει ο επίσημος άρχοντας από πάνω του.
Δείτε το βίντεο και αναλογιστείτε μία προς μία τις κουβέντες του. Για το πόσες φορές στο σχολείο η ψυχολογία της μάζας και η παιδική αφέλεια σας έκανε να συμπεριφερθείτε ρατσιστικά και για το πόσες φορές «χάψατε» το σκεπτικό με τη φτώχεια και την επίδρασή της πάνω στη φασιστική λογική που κουρνιάζει στο κεφάλι μας. «Η φτώχεια είναι απλά ο καταλύτης, υπάρχουν κοινωνίες φτωχές που δεν οδηγήθηκαν στον φασισμό... Πάνω σε αυτή τη μισαλλοδοξία και τον φόβο έκαναν καριέρα τόσα χρόνια». Τελεία. Παύλα.
Υ.Γ.: Στην αρχή του βίντεο, κάποιος από τους επίσημους άρχοντες εγκαλεί τον κ. Σεβαστιάδη για την εμφάνισή του. «Με αυτό το παντελόνι δεν θα σας κάνω δεκτό ξανά». Αφού λύσουμε τα προβλήματα με τα σκισμένα τζιν, μπορούμε να ασχοληθούμε με πιο σοβαρά θέματα.
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: