Στην επίμαχη εικόνα, μια γυναίκα φαίνεται να κλωτσάει ένα μικρό κοριτσάκι που παίζει ακορντεόν στον πεζόδρομο της Ακρόπολης, κοντά στον παρακείμενο σταθμό του Μετρό, μπροστά στα μάτια τουριστών.
- Ο φωτογράφος Δημήτρης Μεσσήνης έτυχε να περνάει από το σημείο και "έπεσε" πάνω στο περιστατικό που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας. Χωρίς να διστάσει, έπιασε τη φωτογραφική του μηχανή και αποθανάτισε τη στιγμή.
"Το περιστατικό ξεπερνάει τα όρια"
Όπως δήλωσε ο φωτογράφος στο NEWS 247, "τη Δευτέρα το μεσημέρι, κατά τις 3, γύριζα σπίτι μου από τον οδοντίατρο. Είχα πάρει ταξί και επέστρεφα προς κέντρο, αλλά λόγω πορείας και κλειστών δρόμων, κατέβηκα στη Βεΐκου και άρχισα να ανηφορίζω με τα πόδια.Φτάνοντας κοντά στο Μετρό της Ακρόπολης από τη Μακρυγιάννη, βρέθηκα στο σημείο που καθόταν το μικρό κοριτσάκι. Ρομά ήταν, έπαιζε ακορντεόν. Γύρω του ήταν κάποιοι τουρίστες και ήθελαν να του δώσουν λεφτά. Άκουσα να λένε, "πόσα να δώσουμε, 50 cents καλά είναι;". Έβγαλα τη μηχανή και έφτιαχνα τις ρυθμίσεις για να βγάλω κάποια πλάνα", μας είπε ο ίδιος, και συνεχίζει:
- "Τότε πέρασε αυτή η γυναίκα, που είναι ιδιοκτήτρια καταστήματος εκεί κοντά. Έδιωξε με θράσος τους τουρίστες και άρχισε να φωνάζει στο παιδί. Εκείνο σάστισε. Μιλάμε τώρα για παιδί 5 χρονών, μικρό, δεν αντιδρούσε. Άρχισε να το βρίζει και να το κλωτσάει επανειλημμένα. Ευτυχώς πρόλαβα να τραβήξω τη φωτογραφία.
Στη συνέχεια άφησα τη μηχανή κάτω και είπα στη γυναίκα να φύγει. Εκείνη μου είπε να απομακρυνθώ και της ζήτησα τον λόγο, δεν είχε δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο. Εν τω μεταξύ οι τουρίστες επανήλθαν τριγύρω και εκείνη αφού έβριζε, μετά από λίγα λεπτά αποφάσισε να φύγει". Και προσθέτει:"Το έκανα όλο αυτό επειδή επρόκειτο για μικρό παιδάκι. Την είπα ρατσίστρια γιατί ήταν Ρομά και είναι ντροπή και απαράδεκτο να γίνεται όλο αυτό. Τι κακό έκανε το παιδί; Ανεξαρτήτως χρώματος όμως, ή θρησκείας ή καταγωγής θα διαπληκτιζόμουν για οποιοδήποτε παιδί που δέχεται βία. Σε ότι αφορά τα παιδιά που ζητιανεύουν, η Πολιτεία έχει ευθύνη και πρέπει να τα προστατεύει, πρέπει να φροντίζει για όλα τα παιδιά".
- "Ο φωτογράφος πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Μερικές φορές όμως, δεν γίνεται να μην παρέμβει όταν το επιβάλλουν οι συνθήκες. Αυτό που έγινε μπροστά στα μάτια μου, ξεπέρασε τα όρια και πιστέψτε με, τέτοια περιστατικά γίνονται δυστυχώς κάθε μέρα", καταλήγει ο ίδιος.
Εν τω μεταξύ, ενώ η υπόθεση με την εξαφάνιση των 502 παιδιών, αλβανικής καταγωγής – Ρομά, από το κρατικό ίδρυμα "Αγία Βαρβάρα", φαίνεται, πως είχε κλείσει, κατόπιν σχετικής παρέμβασης της προϊσταμένης της εισαγγελίας της Αθήνας, Παναγιώτας Φάκου ανασύρεται από το αρχείο εκ νέου.
Ωστόσο, με εντολή της κας Φάκου επιχειρείται εκ νέου η αξιολόγηση της υπόθεσης και η συλλογή κάθε νέου στοιχείου που θα μπορούσε να φωτίσει το θέμα της τύχης των παιδιών αυτών, και κυρίως να απαντηθεί εάν τα παιδιά είναι πράγματι θύματα αρπαγής ώστε να εντοπιστούν οι δράστες του εγκλήματος και οι συνεργοί τους.
- Η υπόθεση με την εξαφάνιση των "παιδιών των φαναριών" είχε γίνει την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και το ζήτημα που ήρθε ακόμη και στη Βουλή, μετά από σχετική ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη πριν από μερικές εβδομάδες, έκλεισε μετά τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, που τόνισε πως δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου