21 Ιουν 2013

Εξέγερση στη Βραζιλία

    Πρόσωπο της εξέγερσης στην πλατεία Ταξίμ έγινε η κοπέλα με το κόκκινο φόρεμα. Το αντίστοιχο πρόσωπο της εξέγερσης στη Βραζιλία είναι μια άλλη κοπέλα. Με μπλε φόρεμα. Και τις δύο η αστυνομία τις ψέκασε με σπρέι πιπεριού από απόσταση αναπνοής.

  Η νέα φωτογραφία από τη Βραζιλία συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας και έγινε πρωτοσέλιδο στους New York Times.

 Ποια είναι η κοπέλα της φωτογραφίας;
Η 23χρονη Λιβ Νικόλσκι Λάγκερμπλαντ ντε Ολιβέιρα, που ασχολείται με την τέχνη και την ποίηση, αποκάλυψε στο Facebook ότι εκείνη είναι η κοπέλα. 

  Μίλησε για τα «ψυχολογικά βασανιστήρια» που της έκαναν οι άντρες της στρατιωτικής αστυνομίας μετά τη σύλληψή της. «Για να βγω από το τμήμα αναγκάστηκα να υπογράψω χαρτιά τα οποία δεν ήξερα τι είναι. Η αστυνομία είναι σκληρή και βίαιη. Μου επιτέθηκαν όπως επιτέθηκαν και στους υπόλοιπους διαδηλωτές».


  Σχετικά με τη ζωή στη Βραζιλία, η Λιβ Νικόλσκι είπε: «Το κόστος διαβίωσης αυξάνεται. Η αύξηση στα εισιτήρια ήταν το τελευταίο χτύπημα. Οι φτωχοί δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ούτε τη διαμονή στις φαβέλες όπου πλέον κατευθύνεται η ελίτ.

Τέλος, σχετικά με τις διαδηλώσεις είπε: «Διαδήλωνα ήσυχα, αλλά όχι παθητικά. Το πρόσωπό μου είναι πλέον παντού και δεν μπορώ να συμμετάσχω στις διαμαρτυρίες, αλλά παροτρύνω όποιον μπορεί, να συμμετάσχει στις διαμαρτυρίες. Ελπίζω να δημιουργηθεί κάτι μεγάλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: