5 Ιουν 2012

Τα εγκαίνια της Έκθεσης των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων της ΔΗΚΕΠΑΠ



   Την Τετάρτη 6 Ιουνίου, στις 8.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόριο Στάμκο και την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. κα Ερασμία Λούσπα, τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης των έργων των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων.
Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι την Τετάρτη 13 Ιουνίου, από τις 7.00 το απόγευμα μέχρι στις 10.00 το βράδυ.

  Η τελετή των εγκαινίων θα γίνει στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών όπου και φιλοξενούνται οι δημιουργίες των μαθητών και μαθητριών των καλλιτεχνικών εργαστηρίων στα παρακάτω τμήματα: Ζωγραφική, Κεραμική, Ψηφιδωτό, Χαλκογραφία και Βιτρό.
Παράδοση έργου
   Την ίδια ημέρα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Grundtvig  2010-2012,  Ευρωπαϊκή Κεραμική και Ψηφιδωτό από την παράδοση στην καινοτομία», θα γίνει η τελετή παράδοσης στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, ενός έργου μεγάλων διαστάσεων με τίτλο «Παροιμίες του Κόσμου», στο οποίο συμμετέχουν οι συνεργαζόμενοι στο πρόγραμμα από την Ιταλία και την Ουγγαρία.
   Το έργο δημιουργήθηκε στα Καλλιτεχνικά εργαστήρια των Τμημάτων Κεραμικής και Ψηφιδωτού από τις εκπαιδεύτριες και τους εκπαιδευόμενους  με την σκέψη στα παιδιά,  για την αξία της σχέσης με τον συνάνθρωπο. Αποτελείται από 100+ ζεύγη  κεραμικών πλακιδίων και ψηφιδωτών επιφανειών και εντάσσεται στο εορτασμό της πόλης των Γιαννιτσών για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της.
  Το έργο είναι αναρτημένο στον τοίχο με περιστρεφόμενα στοιχεία  σε μεταλλικούς άξονες, για να δίνουν την δυνατότητα  σε μικρούς και μεγάλους να  το ανακαλύπτουν και από τις δύο πλευρές, σαν ένα παιχνίδι εκπλήξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: