17 Δεκ 2015

Κραυγή αγωνίας για το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης



ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΛΥΣΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
- Νέκρωσε η πόλη: Χιλιάδες κόσμου φώναξαν για καλύτερη υγεία!
Με ένα δυναμικό συλλαλητήριο, το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ στην Κοζάνη, χιλιάδες πολίτες όλης της περιφερειακής ενότητας φώναζαν υπέρ του αδιαμφισβήτητου δικαιώματός τους να έχουν δημόσια και δωρεάν υγεία και ένα νοσοκομείο που θα λειτουργεί κανονικά, χωρίς ελλείψεις και χωρίς τον κίνδυνο των κλινικών να βάλουν λουκέτο από μέρα σε μέρα.

Το συλλαλητήριο που διοργανώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία Κοζάνης στάθηκε αφορμή για χιλιάδες πολίτες να φωνάξουν υπέρ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, ενώ την ίδια ώρα η πόλη είχε "νεκρώσει", μιας και τα μαγαζιά παρέμειναν κλειστά.

Κόσμος κάθε ηλικίας συμμετείχε στη συγκέντρωση, η οποία συνεχίστηκε με πορεία στην κεντρική οδό Παύλου Μελά και εν συνεχεία κατέληξε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο, εκεί όπου οι φορείς παρέδωσαν ψήφισμα στον διοικητή του Νοσοκομείου με το οποίο ζητούν στελέχωση του νοσοκομείου.

"Απαιτούμε το δικαίωμα στην υγεία"
"Φωνάζουμε, απαιτούμε το δικαίωμά μας στην υγεία, το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό. Σήμερα παρέλυσε, νέκρωσε η Κοζάνη, αλλά οι πολίτες της είναι ζωντανοί , είναι όρθιοι για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης και μέλος του συντονιστικού για την υγεία Αντώνης Κύρινας, κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερη μνεία στους επαγγελματίες, στον εμπορικό σύλλογο και το Επιμελητήριο που έκλεισαν να μαγαζιά τους εν μέσω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε. Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τη νεολαία, τους μαθητές που κατέκλυσαν το συλλαλητήριο, ενώ ευχαρίστησε ξεχωριστά όλους τους συλλόγους που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Δήμου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης απευθύνοντας την κεντρική ομιλία στο συλλαλητήριο, τόνισε πως ο αγώνας θα φτάσει μέχρι το τέλος, σημειώνοντας πως η παρουσία του κόσμου ήταν ανέλπιστα μεγάλη, συγκλονιστική. "Νοιώθω πολύ συγκινημένος και νομίζω ότι όλοι όσοι είναι εδώ θα αποτυπώσουν μια εικόνα που θα στείλει ένα πολύ δυνατό μήνυμα. Η συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων της Κοζάνης στην διεκδίκηση του αυτονόητου. Πρέπει όσοι κρατούν τις τύχες των ζητημάτων στα χέρια τους πρέπει να νοιώσουν το δέος που νοιώθουμε εμείς σήμερα", είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στα χρόνια προβλήματα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου. Η Κοζάνη, η πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας αξίζει το καλύτερο, το απόλυτα αυτονόητο, με το πρόβλημα να έχει φτάσει στο απροχώρητο, όπως τόνισε.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Από τις πολιτικές λιτότητας, που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στην Πατρίδα μας, και έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον καταστροφής σε ολόκληρο το κοινωνικό φάσμα, δεν εξαιρέθηκαν ούτε οι δομές του Ε.Σ.Υ.
Θύμα αυτών των ανάλγητων πολιτικών αποτελεί και το «Μαμάτσειο» νοσοκομείο, το οποίο οδηγήθηκε σε στελεχιακή κατάρρευση, μηδέ εξαιρουμένων και των υπόλοιπων δομών υγείας στην Π.Ε. Κοζάνης.
Τα αποτελέσματα των πολυδιαφημισμένων «μεταρρυθμίσεων» στο χώρο της Υγείας, είναι νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, ασθενείς χωρίς φάρμακα, άνεργοι και ανασφάλιστοι χωρίς ή με περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.

Η αύξηση του αριθμού των ανέργων και των ανασφάλιστων, σε συνδυασμό με την μείωση των εισοδημάτων μας λόγω περικοπών και υπέρμετρης αύξησης της κρατικής φορολόγησης και την διαφαινόμενη διάλυση των δομών κοινωνικής πρόνοιας και υγείας, καθιστά, εμάς τους πολίτες, θύματα μιας άνευ προηγουμένου ανθρωπιστικής κρίσης, από την οποία δεν φαίνεται να υπάρχει δρόμος διαφυγής.
Επί πλέον, το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής μας καθώς και το γεγονός ότι αποτελεί το ενεργειακό κέντρο της Χώρας, με σημαντική βιομηχανική δραστηριότητα, καθιστά την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου μας πρωταρχικής σημασίας για τους πολίτες της Κοζάνης
Η σημερινή συγκέντρωση, που οργανώνεται ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, πρωτοστατούσης  της Δημοτικής Αρχής Κοζάνης και με την συμπαράσταση των υπολοίπων φορέων αυτοδιοίκησης της Π.Ε. έχει ως αποκλειστικό σκοπό να δημοσιοποιήσει την δυσαρέσκεια των πολιτών για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και να στείλει με δυνατή φωνή την απαίτηση μας για:
o    ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
o    ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ», ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ Π.Ε.
o    ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ
o    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ.
Είμαστε Πολίτες Ευρωπαϊκής Χώρας και όχι απρόσωποι λογιστικοί αριθμοί.
Είμαστε Πολίτες, που εκτός από υποχρεώσεις προς το Κράτος, έχουν και δικαιώματα.
Δικαιώματα που απορρέουν από το Σύνταγμα της Χώρας και αυτά απαιτούμε να διασφαλιστούν ως αυτονόητα.
Το ΑΓΑΘΌ της ΥΓΕΙΑΣ είναι  αδιαπραγμάτευτο και το απαιτούμε.


prlogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: