29 Οκτ 2015


"Μάνα το γιατρικό"

Tραγούδι από την πρώτη προσωπική δουλειά του Δημήτρη Τριχάκη

Έπαιξαν οι:
Δημήτρης Τριχάκης - Λαούτο
Πέτρος Παπακυριακού - Κρουστά
Βασίλης Ιωαννίδης - Φωνητικά
Τάσος Γεροβασιλείου - ηλ. μπάσο

27 Οκτ 2015

Γιαννιτσά:μουσική βραδιά με έντεχνα και κρητικά τραγούδια με τους "αυτοσχέδιους"

  ΤΡΙΤΗ 27-10-2015 
 
 Η πρώτη Live βραδιά για τη φετινή σεζόν ξεκινάει σήμερα με έντεχνα και κρητικά τραγούδια.
Στη παρέα μας θα είναι ο Δ. Τριχάκης λαoύτο - λύρα - τραγούδι  & ο Σ. Φιλιπποπολίτης πιάνο - φωνή.

Πληροφορίες :

19 Οκτ 2015

Η Ελληνική φιλοξενία σε μία εικόνα.


  Τρεις γιαγιάδες ταΐζουν ένα βρέφος. "Που είναι το περίεργο;" θα πει κανείς. Πουθενά. Είναι τόσο συγκινητική η φωτογραφία που αξίζει όχι χίλιες αλλά εκατομμύρια λέξεις. Είναι η φωτογραφία που έρχεται να μας θυμίσει πως η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί. Όσα άσχημα κι αν δούμε.


13 Οκτ 2015

Kαθηγήτρια Βιολογίας διδάσκει με πρωτότυπο τρόπο!

Η Debby Heerkens είναι καθηγήτρια Βιολογίας στο σχολείο Groene Hart Rijnwoude στην Ολλανδία και έχει βρει έναν πραγματικά αξιοπρόσεκτο τρόπο για να διδάσκει τους μαθητές της σχετικά με το ανθρώπινο σώμα. Σηκώνεται από την έδρα της και βγάζει τα ρούχα της για να αποκαλύψει ένα πλήρες κοστούμι ελαστικό πάνω στο οποίο απεικονίζονται με ακρίβεια οι μυς και τα όργανα. Κάτω από αυτό, ένα άλλο σύνολο δείχνει όλα τα κόκαλα στο σώμα της.

H καλύτερη εκπαιδευτικός στον κόσμο

  Η Nancie Atwell τιμήθηκε φέτος με το βραβείο του Καλύτερου Εκπαιδευτικού στον κόσμο, αλλά είναι καθηγήτρια εδώ και 25 χρόνια. Δημιούργησε το Κέντρο Διδασκαλίας και Μάθησης στο Μέιν, με στόχο μαθητές και καθηγητές να μάθουν ο ένας από τον άλλο.

7 Οκτ 2015

Μετανάστης Στη Γη


 Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Γεράσιμος Ευαγγελάτος

Έλλη Πασπαλά


Άννα του Μετρό
κάνεις τον πόνο δουλειά
Κρατάς στην αγκαλιά
Δυο χρόνων μωρό.

Στέκεσαι πάντα βουβή
Γκρίζα σκιά στα σκαλιά
Πλάι σου κοιμούνται σκυλιά.

Ενα λαμπραντόρ στο πλευρό της τυφλής Ιωάννας μέσα στο νοσοκομείο για πρώτη φορά

Ένα οχτάχρονο λαμπραντόρ η Μέη, είναι ο πρώτος σκύλος οδηγός τυφλών στην Ελλάδα, που έχει ελεύθερη είσοδο σε δημόσιο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Χειρίστρια του είναι η ψυχολόγος του ΠΑΓΝΗ, Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, η οποία γεννήθηκε τυφλή.


  Είναι η Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου. Μια γυναίκα που αγωνίζεται εδώ και χρόνια για να διεκδικήσει αυτό που για εκείνην είναι αυτονόητο αλλά δεν ήταν για τους άλλους. Να μπορεί να ζει όπως όλοι οι άνθρωποι, παρά την ολική τυφλότητα που έχει εκ γενετής. Να μπαίνει σε εστιατόρια και μέσα μαζικής μεταφοράς με το σκύλο οδηγό τυφλών και φυσικά να εργάζεται. Αυτό, το τελευταίο ήταν το μεγάλο της επίτευγμα, αφού πριν από δύο μήνες τοποθετήθηκε με μόνιμη σχέση εργασίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ως ψυχολόγος. Και σήμερα μπορεί έτσι απλά να πηγαίνει για δουλειά, με τον οδηγό της. Την πανέμορφη Μέη.