31 Οκτ 2014

Ρακόμελο το… ευεργετικόν!

   Τι κι αν το κρύο είναι τσουχτερό;  Κανένα πρόβλημα. Ένα ποτηράκι ζεστό ρακόμελο θα σας μεταφέρει με τον πιο γλυκό και μεθυστικό τρόπο τη ζεστασιά του. Η ρακή ή τσικουδιά, η διάφανη μυρωδάτη «κυρία» της Κρήτης, δένει αρμονικά με το χρυσαφί γεμάτο αρώματα πευκόμελο, και το αποτέλεσμα είναι ένα ποτό εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης, το γνωστό σε όλους ρακόμελο!

Έτσι θυμάμαι πάντα τον Μάνο

    Η συναυλία ήταν στο θέατρο της Εφέσου. Πάνε χρόνια. Δυο ιερά ελληνικά τέρατα. Ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης μαζί με τον εκ Τουρκίας μουσικοσυνθέτη Λιβανελί. Οι ιωνικές κολώνες, σε όλη τη διαδρομή ήταν σκεπασμένες με τούρκικες σημαίες. Σαν μια φθηνή, κακόγουστη ταπετσαρία που την ξέρναγε η υγρασία της ιστορίας. Πρώτος βγήκε στη σκηνή ο Μάνος Χατζιδάκις. Και τοποθέτησε από τις πρώτες νότες ένα διάφανο γυαλί απέναντι στο κοινό του. Πάντα ανάμεσα στο κοινό και στον Χατζιδάκι υπήρχε ένα διάφανο γυαλί. Μια σοφή απόσταση. Δεν χαριεντιζότανε με μάτια. Δεν ορεγότανε παλαμάκια. Αυτός και το έργο του... Σε όποιον.

29 Οκτ 2014

ΓΚΑΛΕΡΙ: Ο θάνατος της συζήτησης

Μια συλλογή φωτογραφιών για την επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους, που εξαφανίζεται καθώς βουτάμε στις οθόνες μας [Πηγή: www.doctv.gr]

   Μια συλλογή φωτογραφιών για την επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους, που εξαφανίζεται καθώς βουτάμε στις οθόνες μας .

22 Οκτ 2014

Χατζιδάκις: «Σε ποιαν Ελλάδα;»

Όσοι ξεφύγαμε από τις “στοργικές θωπείες” της μητρός Ελλάδος και μείναμε ελεύθεροι, θα διδάξουμε και τους άλλους να γίνουν ελεύθεροι» 

    Επιστολή που έστειλε ο Μάνος Χατζιδάκις στις εφημερίδες Αυγή και Καθημερινή τον Ιούλιο του 1988. Λίγες μέρες νωρίτερα, ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης είχε δηλώσει στο μήνυμά του για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ότι δεν πρέπει απλώς να ανήκει η Ελλάδα στους Έλληνες αλλά και οι Έλληνες στην Ελλάδα.

21 Οκτ 2014

Μουσική παράσταση με τον Κώστα Πρατσινάκη στο "ποδήλατο" cafe bar



..Oι Τετάρτες πια δεν είναι ίδιες! ...

Ο Κώστας Πρατσινάκης με τον Μανώλη για τέταρτη βραδιά στο ''ποδήλατο'', για να συνεχίσουμε την όμορφη αυτή διαδρομή με τραγούδια που αγαπήσαμε  και  παρεϊστικη διάθεση.


Στο πιάνο ο Μάριος Τσομπανίδης




 
Τετάρτη 22 Οκτωβρίου
"Ποδήλατο"
Πλαστήρα 37 ,Γιαννιτσά
Έναρξη  21:00 
Είσοδος 3 Ε
Τηλ  για κρατήσεις θέσεων  2382101454

Σε είδα να φοβάσαι

   Σε είδα να φοβάσαι να διαβάσεις εφημερίδα. Οι τίτλοι σαν πυροβολισμοί πια, τελείωσαν οριστικά τα καλά νέα. Όποιος γλυτώσει απ' την ανεργία και τα χαράτσια, τον περιμένει ο Έμπολα. Κι όποιος γλυτώσει απ' τον Έμπολα μπορεί να πέσει στα νύχια του ΙΣΙΣ που θα του κόψει το κεφάλι και θα το γυρίσει σε βίντεο ώστε να καταλάβουν όλοι ότι δεν μπορούν να παίζουν μαζί του. Ολόκληρη βιομηχανία του φόβου έχει στηθεί όπου κερδίζουν οι άλλοι κι εσύ μόνο χάνεις.

19 Οκτ 2014

Γιαννιτσά :βόλτα σε ροκ μονοπάτια στο "ποδήλατο" cafe bar

Aris & Kate
Σας περιμένουμε όλους να τραγουδήσουμε πολύ γνωστά κομμάτια και να γίνουμε όλοι μία παρέα!Τραγούδια που ξεκινούν από τη δεκαετία του 60 και καταλήγουν στο σήμερα, με διασκευές των γνωστότερων κομματιών από BEATLES και ROLLING STONES μέχρι U2 και SCORPIONS.

Ήχοι country, blues, rock & roll, classic rock μπαλάντες κ.α. διασκευασμένοι από δύο κιθάρες , τις οποίες συνοδεύουν δυνατά και μελωδικά φωνητικά!

Σάββατο 19 Οκτωβρίου
"Ποδήλατο"
Πλαστήρα 37 , Γιαννιτσά
Ώρα: 21.30
Είσοδος 3€
Τηλ 2382 10 14 54 

17 Οκτ 2014

Γιαννιτσά :βόλτα με κρητικά και έντεχνα τραγούδια στο cafe bar "Ποδήλατο"

  
 Ο Δημήτρης Τριχάκης μαζί με τον Βασίλη Ιωαννίδη για μία ακόμη φορά στο ''ποδήλατο'' να μας ταξιδέψουν σε μια βραδιά με γνωστά Κρητικά και έντεχνα τραγούδια.

Σάββατο 18 Οκτωβρίου
'' Ποδήλατο"
Πλαστήρα 37 ,Γιαννιτσά
Ώρα: 22.00
Είσοδος 3€
Τηλ για κρατήσεις θέσεων 2382 10 14 54 

16 Οκτ 2014

Η νέα Υπουργός Παιδείας της Σουηδίας

   H εικοσιεπτάχρονη Aida Hadzialic είναι η νέα Υπουργός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Σουηδίας. Είναι όμορφη, παιδί μεταναστών από τη Βοσνία (ήρθε 5 ετών στη Σουηδία) και έχει σπουδάσει νομικά. Από τις 3 Οκτωβρίου ανέλαβε τα καθήκοντά της στη νέα κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων της Σουηδίας (12 γυναίκες υπουργοί, 12 άνδρες).

13 Οκτ 2014

ΓIANNITΣΑ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗ ΣΤΟ "ΠΟΔΗΛΑΤΟ"

   
  Ο Κώστας Πρατσινάκης με τον Μανώλη για τρίτη βραδιά στο ''ποδήλατο'' για να συνεχίσουμε την όμορφη αυτή διαδρομή με τραγούδια που αγαπήσαμε  και  παρεϊστικη διάθεση.

Στο πιάνο ο Μάριος Τσομπανίδης


"Ποδήλατο"
Πλαστήρα 37 ,Γιαννιτσά
Έναρξη  21:00 
Είσοδος 3 Ε
Τηλ  για κρατήσεις θέσεων  2382101454

11 Οκτ 2014

Γιαννιτσά : Ρεμπέτικη βραδιά στο "Ποδήλατο"

  Ρεμπέτικη βραδιά σήμερα στο ποδήλατο με τη Μαργαρίτα Λιτάρη & τον Κλεόδημο Δελημπαλντά

"Ποδήλατο"
Πλαστήρα 37
Σάββατο 11 Οκτωβρίου
Ώρα Έναρξης: 21:45
Είσοδος : 3€
Για κρατήσεις θέσεων στο τηλ 2382101454

7 Οκτ 2014

Η βαθιά συγκινητική, τρυφερή αφήγηση μίας παιδιάτρου

ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ
    
   Είναι εδώ και χρόνια παιδίατρος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Γνωστή, ιδιαιτέρως αγαπητή, σχεδόν ξακουστή στο Ηράκλειο – και όχι μόνο- για την αφοσίωσή της στα παιδιά. Περιγράφει με αυτό το κείμενο που ανήρτησε στα social media στιγμές μέσα στο νοσοκομείο, τη μοναδική βίαιη κίνηση που έχει κάνει και μεταφέρει την απορία που έχει όλα αυτά τα χρόνια, εργαζόμενη ως παιδίατρος. Μια απορία που μένει η ίδια καθώς βλέπει το βαθμό της και το χρώμα των μαλλιών της να αλλάζουν αλλά απάντηση να μην λαμβάνει...

Είστε φορέας... Συγχαρητήρια!

   Να 'ναι καλά το κορίτσι. Γέλασε το χειλάκι μας. Υποψήφια STAR Κύπρος. Ονόματι Ναταλί. Σε ερώτηση της επιτροπής «Πώς θα αντιμετώπιζες έναν άνθρωπο όταν θα μάθαινες ότι είναι φορέας του Έιτζ;» η Ναταλί απάντησε με πλατύ χαμόγελο και λαμπερά μάτια: «Το να βοηθάς τον άλλον είναι πολύ σημαντικό, έτσι όταν θα άκουγα ότι κάποιος είναι φορέας του Έιτζ, θα του έλεγα συγχαρητήρια, μπράβο και ότι είναι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος».

6 Οκτ 2014

Γιαννιτσά :Ο Κώστας Πρατσινάκης στο cafe bar "Ποδήλατο"




  Ο Κώστας Πρατσινάκης με τον Μανώλη μετά από μια όμορφη βραδιά τη προηγούμενη Τετάρτη ξανά μαζί μας στο ''ποδήλατο'' να συνεχίσουμε την όμορφη αυτή διαδρομή με τραγούδια που αγαπήσαμε και  παρεϊστικη διάθεση, μαζί τους στο πιάνο ο Μάριος Τσομπανίδης

...έτσι, γιατί οι όμορφες στιγμές δεν σταματάνε...

2 Οκτ 2014


Παρακολούθησα την Αρβελέρ στο Μέγαρο Μουσικής: Μια αξέχαστη εμπειρία ζωής



  Είχα την τύχη να είμαι και εγω εκεί! Να ακούσω, να μάθω, να προβληματιστώ,να συγκινηθώ, να πάρω ενα μάθημα ζωής!
  Στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής τιμήθηκε μια Μεγάλη Ελληνίδα. Η διεθνούς κύρους βυζαντινολόγος και Πρύτανης του Πανεπηστημιου της Σορβόνης, Ελενη Γλυκατζη Αρβελερ. 
 Ο Θανασης Λαλλας παρουσίασε ενα θεατρικό ντοκυμαντέρ με αφηγήσεις κομματιών απο πολύωρες συνεντεύξεις του με την Αρβελερ καθώς και video ζωντανών αποσπασμάτων απο τις συζητήσεις τους. 

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ : ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΦΕ "ΠΟΔΗΛΑΤΟ"


      Μια αναδρομή στο Ελληνικό τραγούδι από την εποχή του ρεμπέτικου μέχρι τον Μάνο Χατζιδάκι, φτάνοντας μέχρι το σήμερα από δύο καταξιωμένους καλλιτέχνες. Ο Φώτης Θεοδωρίδης στο τραγούδι και ο Σάκης Κοντονικόλας στο πιάνο μας παρουσιάζουν τη μικρή περιπέτεια του Ελληνικού τραγουδιού από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι και την αυγή του 21ου.

«Εγώ σώζω ανθρώπους, όχι τράπεζες»



Ισπανία: Τιμωρήθηκε πυροσβέστης που αρνήθηκε έξωση σε 85χρονη

  Με πρόστιμο 600 ευρώ τιμωρήθηκε πυροσβέστης στην Ισπανία ο οποίος είχε αρνηθεί να σπάσει κλειδαριά σπιτιού ώστε να γίνει έξωση σε 85χρονη η οποία δεν μπορούσε να πληρώσει το στεγαστικό της δάνειο. Ο Ρομπέρτο Ρίβας, που αποθεώθηκε από συναδέλφους και κόσμο όταν βρέθηκε στο δικαστήριο, είπε προς τους δικαστές: «Εγώ σώζω ανθρώπους, όχι τράπεζες».

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ



   Κυριακάτικο ξύπνημα- το πιο φθινοπωρινό αυτό του φθινόπωρου, αλλά ανοιξιάτικο κατά βάθος. Στο διπλανό μπαλκόνι ένας πιτσιρικάς, ούτε 16, με τα σορτσάκια του ετοιμαζόταν.