31 Ιαν 2014

''TO MONO MAΓΑΖΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΔΑ''...


...ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΓΓΙΞΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ...
Πολιτική χαρακτήρισε τη δίωξη του ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, με αφορμή τις διώξεις που ασκήθηκαν κατά της συζύγου και του αδελφού του...
για φορολογικές παραβάσεις, μία υπόθεση που αφορά τον οίκο ευγηρίας, τον οποίο διατηρεί η οικογένεια στο Νέο Ψυχικό.

«Από τι ζουν οι άνθρωποι»

   Υπάρχουν κάτι μέρες που δεν κυλάνε εύκολα. Βγαίνεις έξω, βλέπεις τα ερείπια των μαγαζιών, των ανθρώπων, να στοιβάζονται κάθε μέρα πάνω σε άλλα ερείπια, τα πρόσωπα κοκαλωμένα από τον φόβο, την αγωνία της επιβίωσης, τον μόχθο για το μεροκάματο και σου ’ρχεται να γυρίσεις τρέχοντας πίσω σπίτι σου να κουκουλωθείς κάτω απ’ την κουβέρτα και να κλείσεις την πόρτα. Και συχνά, αυτό κάνεις.

Το παιδί και ο σκύλος του!

   Μια συγκινητική ιστορία αγάπης, τρυφερότητας αλλά και δυνατής φιλίας έρχεται από το μακρινό Τενεσί των ΗΠΑ και αφορά στη σχέση ενός σκύλου, της Juno, και του 6χρονου σήμερα Lucas Hembree, ο οποίος πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που επηρεάζει το νευρολογικό σύστημα και οδηγεί σε βέβαιο θάνατο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Lucas από την ηλικία των 2 ετών διαγνώστηκε με το σύνδρομο Sanfilippo, μια κληρονομική, μεταβολική ασθένεια που προκαλείται από την απουσία ή δυσλειτουργία ενός ενζύμου που απαιτείται για να διασπαστούν τα μόσρια του σακχάρου στον οργανισμό. Καθώς η νόσος εξελίσσεται, τα άτομα χάνουν την ικανότητα να μιλήσουν, να περπατήσουν και να φάνε.

30 Ιαν 2014



    Κανονικά οι πτήσεις σήμερα, ανεστάλη η απεργία. Ναι, η 

χώρα είναι σε φάση απογείωσης. 

Ο γιατρός των δρόμων



  Ένας γιατρός περιθάλπτει δωρεάν τους άστεγους και εξαπλώνει ένα κίνημα αλληλεγγύης

 Ένας γιατρός είχε την ενσυναίσθηση να βοηθήσει τους ανθρώπους που ζουν στους δρόμους και δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας. Έτσι μεταμφιέστηκε σε άστεγο για να τους προσσεγίσει και να τους βοηθήσει. Ο γιατρός των δρόμων γίνεται σήμερα το θέμα μιας νέας ταινίας μικρού μήκους, από την σκηνοθέτη Julie Sokolow η οποία ακολούθησε τον Withers και την ομάδα των εθελοντών του για δύο ημέρες και κατέγραψε τη δουλειά τους σε μια ταινία που έκανε πρεμιέρα στην ιστοσελίδα NationSwell.

Ο δάσκαλος που ξύρισε το κεφάλι του

Ο    Αλί Μοχαμαντιάν είναι Ιρανός δάσκαλος και διδάσκει στο σχολείο Sheikh Shaltoot, σε μια κουρδική πόλη στα δυτικά του Ιράν. Όταν παρατήρησε πως ένας μαθητής του, που έχασε τα μαλλιά του, έπεσε θύμα εκφοβισμού από άλλους συμμαθητές του, ξύρισε το κεφάλι του. Μ΄ αυτόν τον τρόπο έδειξε έμπρακτα και εντυπωσιακά τη συμπαράστασή του στο μικρό παιδί που πάσχει από μία ασθένεια του ανοσοποιητικού. Σε λίγες μέρες όλα τα παιδιά της τάξης ξύρισαν κι αυτά τα κεφάλια τους δείχνοντας την αγάπη τους στον συμμαθητή τους.

27 Ιαν 2014

Πώς η μουσική ξυπνά τις μνήμες ηλικιωμένων με Αλτσχάιμερ

Θα μπορούσε ένα ζευγάρι ακουστικά και ένα ipod να αλλάξει τις ζωές ανθρώπων που πάσχουν από Αλτσχάιμερ και άνοια; Το νέο ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance, «Alive Inside: A Story of Music & Memory», περιγράφει  την καινοτομία ενός κοινωνικού λειτουργού, του Dan Cohen ο οποίος εισήγαγε τη μουσικοθεραπεία σε οίκους ευγηρίας προκειμένου να βοηθήσει ηλικιωμένους που πάσχουν από Αλτσχάιμερ και άνοια. Επιμέλεια: Νικολέττα Ρούσσου

Ρουσλάνα: Από τη Eurovision στην επανάσταση -Θα τραγουδάω κάθε βράδυ στην πλατεία ως τις εκλογές του 2015 στην Ουκρανία


   Η τελευταία φορά που είχε συζητηθεί το όνομά της στην Ευρώπη ήταν το 2004, τη χρονιά που κέρδισε το διαγωνισμό της Eurovision. Αυτή τη φορά η Ρουσλάνα εμφανίστηκε στους ώμους διαδηλωτών, να φωνάζει μαζί τους στους δρόμους της Ουκρανίας. Και παρότι δηλώνει πως σιχαίνεται την πολιτική, δηλώνει έτοιμη να δώσει τη μάχη της τραγουδώντας.

24 Ιαν 2014

Αλέν Μπαντιού: «Να μην φτάνουν στην εξουσία εκείνοι που είναι ερωτευμένοι μαζί της»

   «Η αληθινή ζωή δεν είναι απούσα, όπως το ήθελε ο Ρεμπό. Η αληθινή ζωή δεν είναι ποτέ απολύτως απούσα. Αρκεί να μη φτάσουν στην εξουσία εκείνοι που είναι ερωτευμένοι μαζί της κι εμείς να μη σηκώσουμε τα χέρια ψηλά. Η ζωή εξαρτάται από εμάς». 

   Ο Πάπας είπε ότι το internet είναι δώρο Θεού. Και πού να 

μάθει ποιος δίνει δωρεάν wi-fi...

Με τσικουδιά και ρακόμελο!


Πλαστήρα 37
Γιαννιτσά 
Τηλ. 2382 10 14 54 

  Ποδήλατο: όχημα, κυρίως δίτροχο, που  κινεί  ο αναβάτης με  τα  πόδια  του,  δίνοντας   ώθηση  στα  πετάλια.  Επίσης ένας ζεστός  χώρος  με όμορφη  μουσική, τσικουδιά ,ρακόμελο από  τη  Κρήτη   και   τοπικό   κρασί  από βιολογικούς αμπελώνες!

Σταμάτης Κραουνάκης – Φίλα με





Στίχοι: Κώστας Μπαλαχούτης 
Μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος
Ερμηνεία: Σταμάτης Κραουνάκης

Λες, πριν να γίνουν όλα χτες
τρέξε σ’ άλλες εποχές
που ο χρόνος σταματά

Θες να σκορπίσεις τις σκιές
της ψυχής οι εκδρομές
να ’χουν δάκρυ τη χαρά

Φίλα με, σαλπάρω και χάνομαι
Κοίτα με, πετώ να σε βρω
στην καρδιά τον πόνο να σβήσεις

23 Ιαν 2014

Σταυρούλα Τσολακίδου: Παγκόσμιο ματ στα 13

  Έμαθε τις πρώτες κινήσεις συμμετέχοντας στο οικογενειακό χόμπι κόντρα στον πατέρα της, δηλαδή τον δάσκαλό της. Το ταλέντο της, πάντως, εντοπίστηκε από τους προπονητές του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας (ΣΟΚ). Ταχύτατα η νεαρή σκακίστρια κατέκτησε διακρίσεις εντός Ελλάδας στον χώρο του πνευματικού αθλήματος και σε ηλικία 13 ετών αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια νεανίδων (κατηγορία Κ14)

Σε είδα: με το γοβάκι της


   Σε είδα με το γοβάκι της, πρίγκηπα. Όχι, δεν έψαχνες να τη βρεις, την έχεις βρει εδώ και καμιά σαρανταριά χρόνια.

22 Ιαν 2014

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Τα μνημεία δεν πωλούνται»

    Στα δημοσιεύματα που «για άλλη μια φορά ανακινούνται» και «προτείνουν ιδιωτικοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα», αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

21 Ιαν 2014

Eκπαίδευση εναντίον ευτυχίας


   Γιατί δε μας διδάσκουν τη θεμελιώδη ανάγκη, δηλαδή πώς να είμαστε ευτυχισμένοι; Μια ομιλία από το 13χρονο παιδί (θαύμα) στα TED.

15 Ιαν 2014

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Β΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ

   
H Θεατρική Ομάδα Καθηγητών Β’ ΕΛΜΕ Πέλλας,
Ευχαριστεί το κοινό που αγκάλιασε θερμά την πρώτη θεατρική απόπειρα της ομάδας στις παραστάσεις που προηγήθηκαν και ιδιαίτερα τους νέους θεατρόφιλους.
Ευχαριστεί επίσης για μια ακόμη φορά το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών για την φιλοξενία αλλά και όλους τους συντελεστές της παράστασης.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ :ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ



          Η ΔΗΚΕΠΑΠ υλοποιεί και φέτος προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού για παιδιά, εφήβους, γυναίκες, τρίτη ηλικία, προετοιμασία στρατιωτικών σχολών και ΤΕΦΑΑ, καρδιοπαθείς. Τα τμήματα είναι 10-15 ατόμων και οι χώροι είναι γήπεδα και γυμναστήρια του δήμου Πέλλας.

14 Ιαν 2014

Άλλη μια μέρα ξεκινάει στην Ανταρκτική


   Με φόντο το παγωμένο τοπίο της Ανταρκτικής, δυο πιγκουίνοι ερωτεύονται. Ή έτσι θέλουμε να πιστεύουμε!

  Φυσικά και θα μειωθούν οι εισφορές κοινωνικής

 ασφάλισης. Γιατί να πληρώνεις για κάτι που δεν υπάρχει;

Στο ψυγείο οι αλλαγές στις Πανελλαδικές

Το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα εφαρμοστεί κανονικά το 2016, διαμηνύει το υπουργείο.

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Πιλοτικά, σε επιλεγμένα σχολεία, θα εφαρμοστεί φέτος η εξέταση των μαθητών της Α' Λυκείου από τράπεζα θεμάτων. Η εφαρμογή του νέου συστήματος αναβάλλεται για να μελετηθεί στις λεπτομέρειές του από εμπειρογνώμονες.

Σωκράτης Μάλαμας: «Χρειαζόμαστε νέες πολιτικές»


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΧΑΪΔΩ ΣΚΑΝΔΥΛΑ chskandyla@ekdotiki.gr

  Σταθερή αξία στο χώρο της μουσικής, από τους πιο αναγνωρισμένους τραγουδοποιούς της γενιάς του, ο Σωκράτης Μάλαμας έχει αφήσει τη σφραγίδα του στο ελληνικό τραγούδι. Οι εμφανίσεις στο «Black is A!ive» αγκαλιάστηκαν ήδη από το ευρύτατο κοινό που τον ακολουθεί πιστά επί τριάντα χρόνια και συνεχίζονται έως και τις 25 Ιανουαρίου.

Η ιστορία του πιο ξεχωριστού δασκάλου της Πτολεμαΐδας


  Λένε πως τα παραμύθια που σέβονται τον εαυτό τους έχουν πάντα έναν δράκο και ένα αισιόδοξο φινάλε. Ο Μιχάλης Σίσιος τα έζησε από κοντά και τα δύο. Ο προσωπικός του δράκος γεννήθηκε μαζί του πριν 30 χρόνια, προσθέτοντας στα γενέθλια δώρα και ένα καροτσάκι για τις μετακινήσεις του. Σε αυτό τον γνώρισα στο δημοτικό. Τότε που σε μία χριστουγεννιάτικη γιορτή είχε ανακοινώσει το όνειρό του να γίνει δάσκαλος.

Νίκη του Ομίλου Σκακιού Γιαννιτσών


    Η 1η αγωνιστική για τον Προκριματικό Όμιλο Α'Εθνικής Κεντροδυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014.Η ομάδα μας φιλοξένησε την ομάδα της Καστοριάς και κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση πήρε τη νίκη με σκορ 9-1.

Δραστηριότητες Ορειβατικού Συλλόγου Αριδαίας


  Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας πραγματοποίησε πεζοπορία από το χωριό των Προμάχων μέχρι την κορυφή Κουκουρού όπου τοποθετήθηκε και πινακίδα . (φώτο)

13 Ιαν 2014

Από τη Γαλλία στην Κρήτη με ορθοπεταλιές


  Γνωρίστε τον Vincent Touchard. Ξεκίνησε από τη Γαλλία με το ποδήλατο και έφτασε στον "Κήπο της Εδέμ" στην Ελλάδα.
  Ένας ταξιδιώτης του κόσμου που σαν σύγχρονος Φιλέας Φογκ -αλλά με το ποδήλατό του- ξεκίνησε από τη Γαλλία έχοντας διανύσει μέσα σε έξι μήνες 6.157 χιλιόμετρα, ποδηλατώντας σε οκτώ χώρες της Ευρώπης μέχρι που  έφτασε στην Ελλάδα και στην Κρήτη, τον "Κήπο της Εδέμ" όπως την αποκαλεί.

Η επιστολή της φοιτήτριας που σκοτώθηκε στα Μάλγαρα: “Ονειρεύομαι να κάνω τη δουλειά που μου αρέσει χωρίς να φιλήσω κατουρημένες ποδιές!”


   Το πως σκεφτόταν η Eιρήνη Τριανταφύλλου, η μια από τις δύο φοιτήτριες, που έχασαν τη ζωή τους στα Μάλγαρα όταν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ στο οποίο επέβαινε έπεσε πάνω σε σταματημένη νταλίκα στα δεξιά του δρόμου, μαρτυρά μια επιστολή που είχε στείλει στον τοπικό τύπο με αφορμή την ΙΓ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων στις 15 Οκτωβρίου 2008.

Ένας αντιδήμαρχος, μια παραίτηση και η χαμένη τιμή μιας πόλης

του Τέλλου Φίλη
   Ο Νίκος  Βραντσής είναι φίλος μου… Μεγάλη κουβέντα. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να ήταν πολύ περισσότερο φίλος μου από όσο πραγματικά είναι. Ο Νίκος είναι ένα από τα παιδιά που διατηρούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νεανικά site . Είναι μέλος σε πλήθος δράσεων, έχει άποψη, διαβάζει, νοιάζεται. Ζει .