31 Μαρ 2013

Πάτρα: Παρέμβαση Λυκουρέντζου για τον μαθητή του 11ου Γυμνασίου που πρέπει να εγχειριστεί - Εταιρεία αναλαμβάνει και τα έξοδα της εκδρομής

H κίνηση μαθητών της Πάτρας, να δώσουν τα χρήματα που μάζεψαν για την πενθήμερη εκδρομή τους, σε συμμαθητή τους, που χρήζει χειρουργικής επέμβασης στο εξωτερικό, δεν άφησε ασυγκίνητο το Υπουργείο Υγείας.

30 Μαρ 2013

 
Άντε να αλλάξει η ώρα το ξημέρωμα να έρθει πιο γρήγορα η ανάπτυξη. 

29 Μαρ 2013

Πάτρα: Πρόσφεραν τα χρήματα της πενθήμερης εκδρομής για την εγχείρηση μαθητή άλλου σχολείου

   Μαθήματα ανθρωπιάς και στήριξης του πλησίον δίνουν τις τελευταίες ώρες οι μαθητές της Γ’ τάξης του λυκείου των Δεμενίκων στην Πάτρα, οι οποίοι προχώρησαν σε μια κίνηση η

7 Μαΐου η Πρωτομαγιά

   Τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Ανάπτυξης στην πρόταση της ΕΣΕΕ για μεταφορά της απεργίας της Πρωτομαγιάς

27 Μαρ 2013


Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατά Στουρνάρα για το χαράτσι της ΔΕΗ

  Σε ένδικα μέσα κατά του υπουργείου Οικονομικών προτίθεται να προχωρήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην περίπτωση που, όπως ανακοινώθηκε, αποφασιστεί παράταση της επιβολής του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το status update του Θανάση Παπακωνσταντίνου για το σχέδιο Αθηνά

Ένα πολιτικό κείμενο με την καθαρότητα της ματιάς του «Βραχνού Προφήτη».
ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΑ ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ

Οι περισσότεροι πολιτικοί που έχουν περάσει από τη χώρα μας-και την έχουν καταστρέψει- είναι, σε μεγάλο βαθμό, απολίτιστοι. Αποξηραμένοι τεχνοκράτες, κομπιναδόροι και ψεύτες. Επειδή η παιδεία και ο πολιτισμός δουλεύουν βαθειά και μακροπρόθεσμα, ποτέ δεν ήταν στις προτεραιότητες αυτών που μας κυβερνούν. Θέλουν να δείχνουν άμεσα ότι παράγουν έργο, μπας και ξεγελάσουν τους ιθαγενείς για να τους ξαναψηφίσουν.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ




Ο Δήμος Πέλλας  με την υποστήριξη του  Κ.Π. “Όραμα” σας προσκαλεί να πάρετε μέρος στη δημιουργία εθελοντικής ομάδας με στόχο την πραγματοποίηση εθελοντικών δράσεων.

Η 7χρονη που κέρδισε τη μάχη για τη ζωή


   Στα επτά της χρόνια η Εμιλι "Εμα" Γουάιτχιντ είναι μια πρωτοπόρος: είναι το πρώτο παιδί που νίκησε τη λευχαιμία χάρη σε μια καινοτόμο θεραπεία όπου τα δικά της ανοσοποιητικά κύτταρα αναπρογραμματίστηκαν για να επιτεθούν στα καρκινικά της κύτταρα.

Εκδήλωση-Συζήτηση στα Γιαννιτσά από το Δίκτυο Πολιτών για το Περιβάλλον

Το Δίκτυο Πολιτών για το Περιβάλλον καλεί όλους τους πολίτες, σε μια  ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:  

«Ελεύθεροι Αυτοδιαχειριζόμενοι Χώροι»,

το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013, στις 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα τουΚέντρου Πληροφόρησης Νέων (βόρεια είσοδος Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών).

Ο Ντάριο Φο υπογράφει το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου

  Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου σήμερα  και το φετινό μήνυμα που υπογράφει ο Ντάριο Φο δεν θα μπορούσε παρά να αναφέρεται στην κρίση και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ηθοποιοί.


   Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου για τις 27 Μαρτίου. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΙΘ επιλέγει κάθε χρόνο μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα του θεάτρου για να γράψει μήνυμα, το οποίο διαβάζεται σε όλα τα θέατρα και μεταδίδεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε όλον τον κόσμο.

26 Μαρ 2013



Το συγκλονιστικό «Κατηγορώ» βετεράνου του Ιράκ που αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του!

  «Αγαπητοί κύριοι Τζορζ Μπους και Ντικ Τσένεϊ, είστε ένοχοι εγκλημάτων... Εύχομαι και ελπίζω, προτού έρθει το τέλος σας επί γης, όπως φτάνει τώρα το δικό μου, να βρείτε τη δύναμη να ζητήσετε συγχώρεση»...

Δανειολήπτης "τα έβαλε" με τέσσερις τράπεζες και νίκησε!

Πιο ελεύθερα μπορεί πλέον να ανασαίνει ένας 34χρονος οδηγος τουριστικού λεωφορείου από το Ηράκλειο .που δικαιώθηκε από το δικαστήριο στο οποίο είχαν προσφύγει εναντίον του οι τέσσερις τράπεζες στις οποίες είχε οικονομικές οφειλές.

Με αυτή την απόφαση , το δικαστήριο απέρριψε για μια ακόμα φορά τις αιτήσεις, που κατέθεσαν οι τέσσερις δανείστριες Τράπεζες και όλα όσα προέβαλαν σαυτές. Κατάφερε δηλαδή ο δανειολήπτης , με την δικαστική απόφαση, να νικήσει και τις τέσσερις Τράπεζες, που κατέθεσαν ( έκθεση έφεσης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου) εναντίον της υπαρ.189/2012 ,απόφασης του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, όπου του είχε γίνει κούρεμα στο χρέος του ,της τάξης των 50.000 Ευρώ.Χρωστούσε 61.719,23 Ευρώ και με την απόφαση καλείται να πληρώσει μόνο 12.000 Ευρώ εντός της τετραετίας.

25 Μαρ 2013

Στο μέλλον μπορεί να γιορτάζουμε την απελευθέρωση της

 παρέλασης. Με 4.000 αστυνομικούς η σημερινή.

Καρκινοπαθής κερδίζει μαραθώνιο, σπρώχνοντας την κόρη του με καροτσάκι


«Όταν έρθει η ώρα να αποχαιρετίσω αυτή τη ζωή, το μοναδικό πράγμα που δεν θα χρειαστεί να πω είναι: “μακάρι να είχα περάσει περισσότερο χρόνο με το παιδί μου”».

Εμπνευστής και αυτουργός μιας ιστορίας που μπροστά της ωχριά ακόμη και το σινεμά, ο 32χρονος Iram Leon τερμάτισε το Σάββατο πρώτος στον μαραθώνιο Γκάσερ, στο Μπόμοντ του Τέξας, σπρώχνοντας μαζί και το καροτσάκι της κόρης του, Κιάνα, σε ολόκληρη τη διαδρομή των 42.195 χιλιομέτρων.

21 Μαρ 2013

Ενταση έξω από την κυπριακή Βουλή





Η φωτογραφία της ημέρας : Κύπριοι διαδηλωτές





  Λευκωσία , Κύπρος.  Διαδηλωτές  διαμαρτύρονται  πεσμένοι  στο  έδαφος  έξω από το κοινοβούλιο.
Φωτογραφία :Γιάννης Κούρτογλου
lifo.gr
Λευκωσία, Κύπρος. Διαδηλωτές διαμαρτύρονται πεσμένοι στο έδαφος έξω από το κοινοβούλιο. Φωτογραφία: Γιάννης Κούρτογλου. Πηγή: www.lifo.gr

Λευκωσία, Κύπρος. Διαδηλωτές διαμαρτύρονται πεσμένοι στο έδαφος έξω από το κοινοβούλιο. Φωτογραφία: Γιάννης Κούρτογλου. Πηγή: www.lifo.gr
Λευκωσία, Κύπρος. Διαδηλωτές διαμαρτύρονται πεσμένοι στο έδαφος έξω από το κοινοβούλιο. Φωτογραφία: Γιάννης Κούρτογλου. Πηγή: www.lifo.gr
Λευκωσία, Κύπρος. Διαδηλωτές διαμαρτύρονται πεσμένοι στο έδαφος έξω από το κοινοβούλιο. Φωτογραφία: Γιάννης Κούρτογλου. Πηγή: www.lifo.gr

20 Μαρ 2013

Ανεπιθύμητη η κυβέρνηση στην Έδεσσα!


   Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, έστειλε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, με την οποία τον ενημερώνει ότι η Έδεσσα δεν θα δεχτεί εκπρόσωπο της Κυβέρνησης στον εορτασμό της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου. Η έντονη αντίδραση της Δημοτικής Αρχής σχετίζεται, φυσικά, με το θέμα του Σχεδίου «Αθηνά» και της προβλεπόμενης κατάργησης του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

<< Η ΒΕΓΓΕΡΑ >> ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


 Το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών θα παρουσιάσει την παράσταση ΄΄ Η Βεγγέρα ΄΄του Ηλία Καπετανάκη ,
      στην αίθουσα ΘΕΓ - Μαδύτου 10, Γιαννιτσά, στις  22-23-24,  29-30-31 Μαρτίου & 5-6-7,  12-13-14 Απριλίου,    ώρα 9μμ.

Χρυσόστομος: «Η εκκλησιαστική περιουσία είναι στη διάθεση της Κύπρου»

   Στη διάθεση του τόπου για διάσωση της κυπριακής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος προτίθεται να θέσει ολόκληρη την «τεραστίων διαστάσεων», όπως τη χαρακτήρισε, περιουσία της Εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον  Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό, επανέλαβε την εισήγηση του για έκδοση εθνικού ομολόγου.

16 Μαρ 2013

Την Κυριακή 14 Απριλίου Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Καθαρίζουμε την Αλμωπία.


   
 Ο Δήμος Αλμωπίας για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετέχει στην εθελοντική καμπάνια καθαρισμού.
  Το ''Let's Do It'' αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

15 Μαρ 2013

Επτά λόγοι για τους οποίους πρέπει να βάζετε καθημερινά το λεμόνι στο πιάτο σας


  Το λεμόνι αποτελεί υπερ-τροφή! Όχι μόνο προσφέρει μία ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό σου, αλλά έχει  και πολλά οφέλη στην υγεία σου.
 Τα φλαβονοειδή που περιέχονται στο χυμό λεμονιού λέγεται ότι έχουν αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι ο λόγος που τα λεμόνια είναι τόσο χρήσιμα στη θεραπεία διαφόρων ασθενειών.
Δείτε παρακάτω 7 λόγους για τους οποίους σύμφωνα με το faysbook.gr, πρέπει να βάλεις το λεμόνι στο καθημερινό σου πρόγραμμα:

Συλλογή τροφίμων από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Πέλλας



  Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Πέλλας σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση διοργανώνει εκδήλωση συλλογής τροφίμων την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Μαρτίου. 

14 Μαρ 2013

   
  Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Ελπίζω όχι λόγω επωνύμου. Μα είναι δυνατόν να εκπροσωπείς την Αστυνομία και να λέγεσαι Μανούρας;

Κέρδισε το φετινό «Νομπέλ» Φωτογραφίας

   Τα λεπτά όρια μεταξύ πραγματικότητας και οφθαλμαπάτης στις εικόνες του ήταν τα στοιχεία που χάρισαν στον Ζοάν Φοντκουμπέρτα το Διεθνές Βραβείο Φωτογραφίας Χάσελμπλαντ για το 2013. Ετσι, μετά τα εθνικά βραβεία του 1998 και 2011, ο Καταλανός πρόσθεσε στη συλλογή του ένα ακόμα, το σημαντικότερο στην κατηγορία του, αφού θεωρείται από πολλούς το «Νομπέλ» της φωτογραφίας.

12 Μαρ 2013

Oι ήσυχοι πόλεμοι. Της Σεμίνας Διγενή

  Ξαναμελετήστε τα «Ὀπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους», του Νόαμ Τσόμσκι, τις "10 τεχνικές για να σας ελέγχουν το μυαλό". Ξαναενδιαφερθείτε για τα κόλπα της χειραγώγησής μας. Kοιτάξτε γύρω σας. Θυμηθείτε¨..

H συγκινητική ιστορία του πιο ευτυχισμένου εστιάτορα στον κόσμο

   Ο 27χρονος Τιμ Χάρις, είναι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Tim’s Place, και ο μοναδικός ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Αμερική και ίσως και στον κόσμο, με σύνδρομο Down.
Ο ίδιος ανταποδίδει την χαρά που παίρνει από τους πελάτες του με την σπεσιαλιτέ του καταστήματος. Ποια είναι αυτή; Οι αγκαλιές. Ο Τιμ, όπως δήλωσε δήλωσε στη Huffington Post κάνει τα παρακάτω:

Σε είδα: να φεύγεις κι εσύ

  Σε είδα να φεύγεις κι εσύ. Δεν είσαι ούτε ο πρώτος, ούτε ο δεύτερος, γαμώτο. Οι φίλοι μου φυλλοροούν. Από άνθρωποι μεταμορφώνονται σε e-mail. Από ωραίες φατσούλες γίνονται γελαστές φωτογραφίες. Αντί για αγκαλιές ελπίζω σε μια θαμπή εικόνα στο skype.

ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ :ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΙ

ΣΤΙΧΟΙ :           ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 
ΜΟΥΣΙΚΗ :      ΣΤΑΥΡΟΣ  ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ 
ΤΡΑΓΟΥΔΙ :      ΜΠΑΜΠΗΣ  ΣΤΟΚΑΣ 

Οι φίλοι που ‘χω χάσει και δεν κυκλοφορούν
ουρανούς παλιούς θωρούν και στο περιθώριο ζουν
πληρώσαν τα όνειρά τους και πάντα μετρητοίς
τους πληρώσαμε κι εμείς για να μείνουν αφανείς

Οι ελέυθεροι κι ωραίοι ζουν σε κάποιες φυλακές
μες τα τείχη που ‘χει χτίσει ο καθένας για να ζήσει
τις μεγάλες του στιγμές

Ελευθερίου διαβάζει Ελευθερίου Έχεις φύγει για πάντα


ΕΧΕΙΣ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Έχεις φύγει για πάντα κι ίσως έχεις πεθάνει
μάλλον έχεις πεθάνει κι έχεις φύγει για πάντα --
έτσι γίνεται πάντα;

Σ' έπαιρνα τηλέφωνο, δεν απαντούσες.
Το τηλέφωνο το πήραν άλλοι.
Στο σπίτι σου μένουν άλλοι.
Πού πήγαν τα ρούχα σου
κι εκείνη η ωραία συλλογή με μπουκαλάκια των αρωμάτων

Σαν σήμερα: 12 Μαρτίου γέννηση Μάνου Ελευθερίου



Μάνος Ελευθερίου, Ο μάστορας του λόγου

   Ο Μάνος Ελευθερίου ανήκει στη γενιά των αγιασμένων δημιουργών της μεταπολιτευτικής περιόδου, γράφοντας τους στίχους για πάνω από 400 τραγούδια, τα οποία «φόρεσαν» τις μελωδίες των σπουδαιότερων Ελλήνων συνθετών. Είναι από τους πιο μορφωμένους και καλλιεργημένους δημιουργούς που μπορεί να αποτυπώσει τις σκέψεις του, διαχειριζόμενος εξαιρετικά το λόγο, κάνοντάς τον εργαλείο, πότε για θρέψει το νου και πότε για να χτυπήσει κατευθείαν στην καρδιά χωρίς πολλά πολλά.

Πρωταθλήτρια Κεντροδυτικής Μακεδονίας η ομάδα σκάκι των Γιαννιτσών


   Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013, στην πόλη της Καστοριάς, η ομάδα σκακιού των Γιαννιτσών, νίκησε για τον 5ο γύρο του Πρωταθλήματος Κεντροδυτικής Μακεδονίας, την ομάδα της Καστοριάς, με σκορ 4,5-5,5. 
  Η ομάδα μας με τη νίκη αυτή κατέκτησε την 1η θέση στο Πρωτάθλημα και πλέον ανεβαίνει στην Α εθνική κατηγορία.Οι δύο ομάδες προσπάθησαν για το καλύτερο , αφού με νίκη και οι δύο κατακτούσαν την πρώτη θέση, όμως η εμπειρία της ομάδας μας και η καλύτερη απόδοση των αθλητών μας την ανέδειξε νικήτρια.
Για την ομάδα μας έπαιξαν οι αθλητές:

10 Μαρ 2013


Η πλατεία ήταν γεμάτη...

  Είχα καιρό να πάω σε διαδήλωση. Ο λόγος που σήμερα αποφάσισα να θυσιάσω το χαλαρό καφέ του Σαββάτου δεν είναι τα μεταλλεία Χρυσού, αυτά καθ’ αυτά. Την υπόθεση την έχω ακούσει από όλες τις μεριές.

Στο Λευκό Πύργο επιστρέφουν σήμερα οι Αγανακτισμένοι


  
 Με κεντρικό σύνθημα «Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!» επιστρέφουν σήμερα στο Λευκό Πύργο οι Αγανακτισμένοι…
Ειδικότερα, η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 18.00 και το κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή γίνεται μέσω του Facebook.

Ντάριο Φο:«Κυβέρνηση προσωπικοτήτων στην Ιταλία, μακριά από τα λαμόγια των κομμάτων»

«Πρέπει να γίνει κάτι να αποφύγουμε το γκρεμό», λέει ο νομπελίστας

  «Συγκρατημένα αισιόδοξος» δηλώνει ο διάσημος συγγραφέας και ηθοποιός Ντάριο Φο  σχετικά με το ενδεχόμενο σχηματισμού μιας κυβέρνησης που θα βγάλει την Ιταλία από την κρίση.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Repubblica» ο 87χρονος νομπελίστας θεωρεί πως«είναι επείγουσα η περίσταση να γίνει κάτι για τη χώρα αυτή, προκειμένου να μην πέσει στο γκρεμό. Και στη παρούσα χρονική συγκυρία μέσα μου, ευτυχώς, υπερισχύει η αισιοδοξία κι όχι ο φόβος».

Το θέμα είναι πως κανείς δεν είναι αξιόπιστος, λέει ο Φο, «ούτε καν ο [ηγέτης του Δημοκρατικού κόμματος, Πιερ Λουίτζι] Μπερσάνι. Γι' αυτό κι απαιτείται η εύρεση «υπερκομματικών» ανθρώπων του πνεύματος και της επιστήμης που να σηκώσουν το βάρος να βγάλουν την Ιταλία από τη κρίση. Να βάλουμε στο Κοινοβούλιο όχι τους αυτονύχηδες και τα λαμόγια από τα διάφορα πολιτικά κόμματα, αλλά σπουδαίες προσωπικότητες απ' όλο το φάσμα της κοινωνικής, επιστημονικής και πνευματικής ζωής της χώρας που να έχουν αγαθές προθέσεις απέναντι στην Αριστερά».

8 Μαρ 2013


Συλλαλητήριο ενάντια στο χρυσό θάνατο


 
   Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους της σε πορεία ενάντια στο χρυσό θάνατο και στο καθεστώς τρομοκρατίας που έχει επιβληθεί τον τελευταίο καιρό στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής.
Όλες και όλοι το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, στις 11.30, μπροστά στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Αγαπώ αυτή τη φωτογραφία




LIFO.GR
Αγαπώ αυτή τη φωτογραφία Πηγή: www.lifo.gr

Σε είδα και τρόμαξα

   
 Σε είδα στην Ουκρανία να γίνεσαι πουτάνα, για να ζήσεις τον θρίαμβο του καπιταλισμού. Σε είδα στην Καμπούλ να ξεψυχάς επειδή είναι ντροπή για μια γυναίκα να ξεγνώνεται μπροστά σε γιατρό. Σε είδα στη Θράκη να σε παντρεύουν, 13 χρόνων, με τη φωτογραφία ενός άγνωστου Τούρκου από το Μόναχο.

7 Μαρ 2013

« Ο γύρος του κόσμου σε… οκτάβες» από την Μικρασιατική Εστία και το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών




Η Μικρασιατική Εστία και το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, με την συμπαράσταση της ΔΗΚΕΠΑΠ, υποδέχονται ένα ξεχωριστό μουσικό γεγονός το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 20:30 στο Πνευματικό Κέντρο της πόλη μας.
Τίτλος της συναυλίας είναι: « Ο γύρος του κόσμου σε… οκτάβες». Οι ερμηνεύτριες  αδελφές Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή (www.vougioukli.gr) με συμμετοχή χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών θα μας ταξιδεύσουν με τις μελωδίες τους στις γειτονιές του κόσμου.

6 Μαρ 2013

Κίνημα καταλήψεων αστέγων στην Ισπανία

  Με την οικονομική κρίση στην Ισπανία να πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους, οι εξώσεις από τα σπίτια αποτελούν πλέον συχνό φαινόμενο. Τα θύματα της κρίσης, με τη βοήθεια ενός δικτύου επανακατοίκησης, βρίσκουν ξανά στέγη και μαζί την όρεξη και την ελπίδα να ξαναφτιάξουν - με όποιο τρόπο μπορούν - τη ζωή τους. Οι ίδιοι οι άστεγοι στήνουν ένα δίκτυο καταλήψεων άδειων σπιτιών.

5 Μαρ 2013



   Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Γιαννιτσών αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους επαγγελματίες της πόλης μας για τη διαρκή προσφορά τους σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 30 μαθητές του σχολείου μας που αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα.
Οι επαγγελματίες που στηρίζουν την προσπάθεια του σχολείου μας είναι :

Πύργος: Ζει με τον ανάπηρο γιο της χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

  Ο ανάπηριος γιος της και η ίδια ζουν με μία πενιχρή σύνταξη αλλά και το ηλεκτρικό ρεύμα κομμένο, λόγω ανεξόφλητων λογαρισμών. Η έκκληση της μάνας για επανασύνδεση

  Με ένα κερί αναμμένο ζει μια γυναίκα από την πόλη του Πύργου, που εδώ και δεκαπέντε ημέρες διαμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι της, όπου συντηρεί και τον ανάπηρο γιο της, ενώ τα δικά της προβλήματα υγείας την έχουν φέρει σε απόγνωση.

4 Μαρ 2013

Ο πατέρας του άτυχου φοιτητή για την τραγωδία στη Λάρισα: "Το όνειρο έγινε στάχτη"

  Σοκαρισμένος από την πρόσφατη τραγωδία ο πατέρας του Νίκου Πολυχρόνη, περιέγραψε στον Alpha πώς το όνειρο έγινε στάχτη από τη μια στιγμή στην άλλη.

"Μήπως τα παιδιά είχαν ίδεα από μαγκάλι; Εδώ δεν έχω εγώ που είμαι 50 χρονών, δεν είχα ανάψει ποτέ στο σπίτι της μάνας μου. Πού να ξέρουν τα παιδιά; Σου λέει, φωτιά βγάζει, ζέστη βγάζει, θα ζεσταθούμε λιγάκι".
Ο τραγικός πατέρας μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζει η οικογένεια του.

«Αόρατος» στις εξετάσεις ο ιός του AIDS, σε βρέφος που πήρε ειδική θεραπεία

Η δρ. Ντέμπορα Πέρσοντ από το νοσοκομείο Τζον Χόπκινς, που ανακοίνωσε τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της θεραπείας του νεογέννητου που μολύνθηκε από τον ιό HIV.


Ομάδα αμερικανών ιολόγων, ανακοίνωσε την πρώτη περίπτωση λειτουργικής αποκατάστασης της υγείας ενός βρέφους, που είχε μολυνθεί από τη μητέρα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης με τον ιό του HIV/AIDS. 

Η περίπτωση, αν και δεν αποτελεί ουσιαστικά «εκρίζωση του ιού», εμφανίζει τον ιό να μην ανιχνεύεται με τις διαγνωστικές εξετάσεις αίματος, δηλαδή σαν να μην υπάρχει στον οργανισμό της μικρής. Μάλιστα, το δυόμισι ετών κοριτσάκι σήμερα μπορεί να τον ελέγξει χωρίς αντιρετροϊκά φάρμακα την κατάσταση της υγείας του, εξήγησαν οι επιστήμονες.